Akadeemia spordijuhi Epp Jalaka sõnul on viimastel aastatel tihenenud konkurss nii kogu õppeaja kui semestri spordistipendiumitele ning igakuisele tavastipendiumile semestris lisaks saadav 700 eurot on korralikuks sportimise toetuseks. Lisaks katab akadeemia üliõpilaste ja ametkondlikel spordivõistlustel käimise kulud ning pakub laialdast koolisiseste võistluste programmi. Paranenud võistlustulemuste näiteks võib tuua, et viimaselt piirkonna suurimalt rahvusvaheliselt üliõpilasvõistluselt – SELLi mängudelt Tamperest tõid akadeemia kadetid 14 medalit, tõstes Sisekaitseakadeemia sellega üldarvestuses enam kui 60 kõrgkooli kaheksandale kohale.

Alates teisest semestris pidevalt semestri stipendiumit saanud kergejõustiklane Kelly Nevolihhin, kes on valitud mitmel aastal akadeemia parimaks naissportlaseks, lõpetab enne jaanipäeva politseiteenistuse eriala ning kiidab omalt poolt võimalust akadeemias sporti ja õpinguid ühendada. „Raskemaks kujunes vormi hoidmine pikematel praktikaperioodidel, aga loomulikult tuli need tulevaseks tööks kogemuste saamiseks läbida. Õpingute ajal olid kõik võimalused treenimiseks olemas ning meeldis, et lisaks jooksualadele sain end proovile panna ka näiteks Fitness Five võistlusel või spordipäeva raames teisi jõualasid sooritades. Kindlasti tuleb mitmekülgsus akadeemias õpitavatel erialadel kasuks,“ kinnitas ta.

Sisekaitseakadeemiasse dokumentide esitamise periood on 20.-30. juunini ning erialade ja vastuvõtutingimuste kohta saab täpsemalt infot: http://www.sisekaitse.ee/ska/sisseastujale/.

Spordistipendiumitele kandideerimine kuulutatakse välja augustis ning kandidaadil peab olema selleks spordialaliidu toetus.

Sisekaitseakadeemias on meie spordisangaritest õppinud Heiki Nabi, Allar Raja, Marko Albert, Irina Embrich ja teised.