Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur ütles auhinnatseremoonial, et akadeemia alustab sellest aastast kadettidest parimatele tippsportlastele ka stipendiumi maksmist. „Oleme uhked meie sportlaste üle, kes on Eestile toonud palju kuulsust ning soovime omalt poolt nende sportimist veelgi toetada“ põhjendas Tabur uue stipendiumisüsteemi rakendamist.

Martin Laius on käesoleval aastal võistelnud Eesti kaheksapaadi koosseisus mitmetel rahvusvahelistel võistlustel ja võitnud auhinnakohti Eesti meistrivõistlustelt. Laius võitis ka akadeemia aastalõpuvõistluse ergomeetrisõudmises.

Sisekaitseakadeemia aasta parimate sportlaste valimisel oli meeste arvestuses konkurents esikohale tihe. Parim meessportlane valiti välja üheksa kandidaadi seas. Teise koha sai teinegi sõudja Vladimir Latin ning kolmanda koha triatleet Karl-Rauno Miljand. Naistest pälvisid lisaks Schmidtile tunnustust laskesportlane Maarja-Liisa Maasik finantskolledžist ning politsei- ja piirivalvekolledži kadett Reet Truverk.

Tunnustamistseremooniat austasid oma kohalolekuga Siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson, Eesti Olümpiakomitee peasekretär Toomas Tõnise, EASL president Ants Veetõusme ning Sõudeliidu peasekretär Jaan Tults.

Akadeemias on parimat õppursportlast valitud alates 2000. aastast ning aasta parima tiitli on varem saanud näiteks Marko Albert, Heiki Nabi, Maarika Võsu, Irina Embrich, Allar Raja ja ka Vladimir Latin.