Kui Eesti meedia ja spordisõbrate jaoks on Liivik kerkinud esiplaanile eelkõige tänu tänavuse hooaja tegudele ja tõsiasjale, et häid esitusi pakub samas klubis teinegi eestlane (Robert Rooba), siis Soome hokisõprade jaoks on tegu vana tuttavaga. 

Olgugi, et Espoo Blues on äsja alanud SM-liiga play-off'is olnud suurim pettumus (täna saadi teine kaotus Jyväskylä JYP-ilt), siis persooniloo otsustas Yle nädala tihedaimal spordipäeval teha sellegipoolest just Liivikust.

Liivakut nimetati loos "üheks liiga paremaks play-off-mängude mängijaks", sest just kõige olulistemas kohtumistes on ta suutnud aastast-aastasse meeskonda enim aidata. Mõistagi mainiti ka persooniloo tegemise peamist ajendit - 27-aastasel Liivikul on käsil karjääri resultatiivseim hooaeg. Ent juttu tuli ka näiteks sellest, et võitlejahinge päris ta oma emalt ning et kõva häält võib ta vajadusel teha nii jääl kui meeskonna riietusruumis.

Nii nagu meie peame 4-aastaselt vanematega Soome kolinud Liivikut eestlaseks, peavad soomlased teda soomlaseks. Seda, et uudistesaate jooksul kordagi tema Eesti päritolu ei mainitud, ei maksa põhjanaabritele pahaks panna. Räägib ta ju soome keelt sama sujuvalt kui kohalikud hokimehed ning noorteklassis esindas just Soome koondist.

Sestap keskendugem kõige olulisemale - spordile. Liivik ja Blues on jäänud veerandfinaalseerias küll 0:2 taha, ent edasipääsuks tuleb koguda neli võitu. Seega loodame, et teisipäeval Jyväskyläs peetav kolmas kohtumine on Bluesile juba märksa edukam.

Siim Liivik

Sündinud: 14.2.1988, Paide 
Positsioon: Keskründaja
Klubid: IHK, HIFK, Waterloo (USHL), Blues
Pikkus/kaal: 187 cm / 89 kg
SM-liigas: 361 mängu, 45+59=104 punkti, 613 karistusminutit
Play-off'is: 37 mängu, 1+9=10 punkti, 42 karistusminutit
Koondises: U20-turniiril 2007-08, 6 mängu, 0+1 punkti