Lühikava järel 45,32 punktiga kuuendal kohal olnud Sergejeval ja Glebovil õnnestus vabakavaga mööduda Kanada paarist, kokku teeniti 127,70 punkti.

Sergejeva ja Glebovi treeneri Jekaterina Nekrassova sõnul saavutas paar väga hea tulemuse, kuigi sportlased ei olnud sel korral oma parimas vormis.

“Vabakavas oli neil üks kukkumine ning üks keeruline element ehk kolmekordne hüpe, mis ebaõnnestus, sest selle asemel tegi Sergejeva ühekordse,” kommenteeris Nekrassova.

Paaril seisavad nüüd ees Eesti meistrivõistlused, mis toimuvad detsembri alguses Tartus.

“Meil on raske konkureerida näiteks hiinlastega. Samas on Sergejeva-Glebov praegu Eesti tasandil parimad paarissõidus ning usun, et neil läheb Eesti meistrivõistlustel hästi,” rääkis Nekrassova.

Eesti Uisuliidu asepresidendi Margus Hernitsa sõnul sai Eesti paar Tokyos hea tulemuse.

“Grand Prix´le saab pääseda ainult kutsega ning kutseid saavad vaid hea reitinguga sportlased,” ütles Hernits.

Võistluste esikoha sai Hiina paar, 2007. aasta MM-i hõbemedalistid Qing Pang ja Jian Tong, kes kogusid 186,06 punkti. Teisele kohale jõudis USA paar Rena Inoue ja John Baldwin, kelle tulemus oli esipaarist 24,57 punki väiksem. Kolmandale kohale pääses Kanada paar, eelmise MM-i pronksmedalistid Jessica Dube ja Bryce Davison, kes kogusid 156,76 punkti.

Paar Maria Sergejeva ja Ilja Glebov on mitmekordsed Eesti meistrid paarisõidus. 2008. aastal said nad juunioride MM-il kuuenda koha ning 2007. aastal seitsmenda koha. Kokku võistles Tokyos kaheksa paari kuuest riigist.