Küsimus, kas Makedoonia Prilepi võrkpalliklubi hakkab pärast Challenge Cupi avamängus saadud 0:3 sauna Tallinna Selverilt üldse Eestisse sõitma, rippus üleval mitu päeva. Eile saabus lõpuks ametlik kinnitus varasematele kahtlustele.

“Prilepi klubi kirjutas, et tänab meid kõigi ponnistuste eest ja tegi ka omalt poolt kõik — mis on muidugi sulavale, sest neil jäi kuu aega viisaasjade kordaajamiseks –, kuid viisaprobleemide tõttu Eestisse siiski ei jõua,” edastas Selveri klubi mänedžer Kaupo Torro. Väljastatud viiepäevased viisad lubaks makedoonlastel lennukiga Eestisse tulla, kuid õhukese rahakotiga klubi soovis reisida mööda maad.

Karistuseks tuleb Makedoonia võrkpalliliidul tasuda Euroopa alaliidule 3500 eurot, millest pool kuulub Selverile. Lisaks on eestlastel õigus välja nõuda ka mängu korraldamisega seotud kulud.

“Kohtunike lennupiletid, saaliüür, reklaamid,” loetles 400 inimesele kutse saatnud Torro juba tehtud kulutusi. “Kuluartiklite hulka tuleb arvata ka sõitmine avamänguks Makedooniasse. Õnneks saime teleülekande tühistada. Kui kõik asjad kokku lüüa, võivad kulutused ulatuda 350 000 kroonini.”

Eriliselt kahju on Torrol seetõttu, et Tallinna lastehaiglal jääb nüüd saamata mängu piletitulu, mille klubi oli otsustanud neile annetada.

Selveri peatreener Avo Keel on üsna kindel, et nõutavat rahasummat eestlased kätte ei saa. “Kaks aastat tagasi Pärnuga Top Teamsi sarjas mängides jäi Albaania klubi alagrupiturniirile tulemata ja toona nõutud raha pole me siiamaani näinud,” sõnas Keel, kes väga pahane makedoonlaste peale siiski ei olnud.

“Nad olid väga külalislahked ja toredad, kuid kahjuks käis sellisel tasemel asjaajamine inglise keelt mittevaldavatel makedoonlastel lihtsalt üle jõu,” lisas ta.