"EOK vastutab oma tegevustes ka loodud tütaretevõtete eest ja seetõttu peab nende asjadega seal rohkem ka kursis olema tegevjuhtkond. Sellest antud juhul selline käik," selgitas Seli sammu Delfile.

"Lubasin täitevkomiteele, et olen seal aasta. Lähtusime täitevkomitees sellest, et EOK on Antidopingu ainuasutaja ja vastutaja ning seetõttu peame seal ka rohkem esindatud olema. Valik langes minule, kuna oman ka ise spordifüsioloogiat õppinuna doktorikraadi (bioloogias) ja pean väga oluliseks puhta spordi eest seismist," lisas Seli. "Usun, et minu kompetents ja kogemused aitavad sihtasutuse juhtimisele kaasa. Osalesin ka ise kaks nädalat tagasi WADA kongressil ning olen kursis probleemidega rahvusvahelisel tasandil ja samuti tuleviku plaanidega."

Veerpalu juhtum tõi välja mitmeid probleeme

"Seni juhtis Antidopingu nõukogu tööd tublilt meie endine AS Elioni juht Valdur Laid. Kuna aga üle aasta tagasi on tema uueks töökohariigiks Soome, siis pidasime nõu, et operatiivsema töö korraldamise nimel on kindlasti parem seda teha Eestist. Samuti tõi esimene suurem, Andrus Veerpalu juhtum välja rida probleeme, millele me seni ei osanud tähelepanu pöörata. See on eelkõige teadlikkuse tõstmine kõigil (treenerid, sportlased) ja ennetavad tegevused. Sellest tulenevalt oleme juba praegu tõstnud sihtasutuse eelarvet EOK poolt," tunnistas Seli.

"Kindlasti ei jää ma sinna kauaks ja tegelen juba praegu sellega, et kogu meie selle ala teadlased oleksid haaratud ausa sporditegemise etteotsa. Seda enam, et võime uhked olla meie Eesti teadlaste üle, kes on selles vallas maailmatasemel. Meie akadeemikute ja professorite kaasamisega anname kindlasti oma sõnumi kaasa aitamaks spordi aususele terves maailmas. Selle kohta tuleb kindlasti lähiajal ka palju häid uudiseid."