Aasta võistkonna tiitli pälvis rannavollepaar Kristjan Kais ja Rivo Vesik ning treenerite arvestuses judotreener Andres Põhjala, teatas Tartu linnavalitsuse pressiesindaja.

Aasta parimaks meessportlaseks valitud Art Raudva tuli tänavustel maailmameistrivõistlustel esikohale ning EM-il teisele kohale. Samuti kuuluvad talle esikohad Balti- ning Eesti MV-lt. Alaliidu parimaks pärjatud Raudva tegutseb Tartu Kalevi veemotoklubi all ning treeneriks on Üllar Põvvat.

Parimaks naissportlaseks tunnistati Eesti meistrivõistlustel esikoha saavutanud, BIGBANK Kuldliiga ja Soome GP-sarja võitnud ning Eesti rekordi omanik kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko (treener Martin Kutman).

2009. aasta edukamad noorsportlased on Eesti MV kahekordne võitja ja Põhjamaade meistrivõistlustel esikohale tulnud judokas Juhan Mettis (treener Andres Põhjala) ja kolmikhüppaja Liane Pintsaar, kes on samuti Eesti MV kahekordne võitja, lisaks on tal veel ette näidata esikoht Eesti sisemeistrivõistlustelt (treener Mehis ja Kersti Viru).

Aasta võistkonnaks pärjati rannavollepaar Kristjan Kais ja Rivo Vesik, kes saavutasid üheksanda koha MM-il ja EM-il, samuti olid nad MK-sarja kokkuvõttes seitsmendal kohal.

Tänavuse aasta edukaim treener on Andres Põhjala, keda võib tänada Juhan Mettise heade tulemuste eest ning lisaks on tal veel ette näidata kadettide MM-i 12. koht, kadettide EM-i kaks viiendat ja üks seitsmes koht ning tudengite MM-i üheksas koht.

Kandidaadid valiti välja erinevate spordiklubide ja -organisatsioonide ettepanekute põhjal ning aasta parimate tänamine toimub 11. detsembril klubis Atlantis.