Eesti segapaaride kurlingu meistrivõistluste pingeliseks kujunenud finaalmängus saavutasid võidu Marie Turmann ja Harri Lill tulemusega 9:8. Eesti kurlingu esipaar ei kaotanud kogu turniiri jooksul ühtegi kohtumist, kuid finaalkohtumise võitja selgus alles lisavoorus, kui Marie Turmanni täpne viimane vise tõi võistkonnale võidupunkti.

Teise koha sai võistkond Triin Madisson ja Karl Kukner ning kolmanda koha saavutasid Liisa Turmann ja Andres Jakobson.

Eesti meistrid Marie Turmann ja Harri Lill said võiduga kaasa õiguse esindada Eestit eelseisvatel segapaaride kurlingu maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad 20.-27. aprillil Norras, Stavangeris.

“Harri ja Marie on tiitlivõistlustel korduvalt tõestanud oma konkurentsivõimet võrdluses maailma tugevaimate kurlingupaaridega ning nad on kindlasti võimelised võistlema ka olümpiapääsu eest,” ütles Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver.

Kurlingupaar Turmann/Lill treenis Eesti meistrivõistlusteks maineka kurlingutreeneri Kristian Lindstroemi käe all, kellel on ette näidata Rootsi meeste koondise koosseisus MMi kuld aastast 2015 ja hõbe aastast 2014. Rootsi esindusmeeskonna koosseisus tuli ta 2014. ja 2015. aastal ka Euroopa meistriks.

Eesti meistrivõistlused kurlingus toimusid Tondiraba jäähallis ning põhiturniiril võistles viis segapaari. Kurling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Kurlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab kurlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis ning kurlingu hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.