Eesti eliitratturitest lähevad starti Jaan Kirsipuu, Erki Pütsep, Andrus Aug ja Allan Oras, aga ka Janek Tombak, kelle Belgia koduklubi Jartazi Promo Fashion kuulub profitiimide seas kindlasti favoriitide sekka, teatasid korraldajad. Välisvõistlejatest väärivad esile tõstmist eelkõige Tour de France´il vändanud rootslane Kjell Carlström, kes sõidab soome tiimi TWD Länken värvides ja eelmise aasta Tartu GP võitja poolakas Wojciech Pawlak (Knauf).

Rahvuskoondistega osalevad GP-l Valgevene, Leedu, Läti, Soome ja Eesti, profiklubidest on registreerunud Jartazi Promo Fashion Continental Cycling Team ja Klaipeda/Splendid Cyclingteam Belgiast, Dynatek ja Weltour Poolast, Rietumu Banka Riga Lätist ning kohalik Kalev Chocolate Team.

Tartu GP peakorraldaja Indrek Kelk avaldab heameelt, et suur osa meie oma tippudest on seekord kohal ja võitlusvalmis. “Eks nende osalemine tõstab ka võimalust, et see aasta jääb sõidu võit koju. Samas ei tulnud ka külalised siia teist kohta püüdma ning konkurents saab olema tihe,” ennustab Kelk.

Start antakse tänavusele SEB Ühispanga Tartu GP-le Turu tänaval laupäeval, 26.mail kell 13.00 ning eeldatav võitja finiði aeg on 17.20. Tund enne lähet toimub kõigi osalevate sportlaste ja tiimide tutvustamine, mis pakub head võimalust saada põhjalik ülevaade päeva peakangelastest.

Et nädalavahetust toob Tartusse arvukalt külalisi, paluvad korraldajad järgida ajutisi liikluspiiranguid ning soovitavad varuda tavapärasest veidi rohkem aega.

Lisainformatsiooni võistluste ajakava, võistlejate ja liikluskorralduste kohta leiab Tartu Maratoni koduleheküljelt www.tartumaraton.ee.