"Eks maratoni võidule suurim pretendent on ikka Moreno, aga kui silmas pidada top-kuue sees lõpetamist, siis eks neid kiireid mehi on seal rohkem kui kümme," rääkis eelmisel aastal eestlastest ainsana poodiumile pääsenud Vahur Valvas.

Tookord kahe poolaka järel kolmandana lõpetanud Valvas jäi aga sel aastal võiduvõimalustest rääkides tagasihoidlikus. "Plaanis on teha üks korralik sõit. Stardiprotokolli silmitsedes tundub, et esimeses grupis on ühel tiimil suur arvuline ülekaal," vihjas Valvas Rullibaasi meeskonna tugevale koosseisule.

"Eks põhitaktika saabki olema nende jälgimine ja teha enda sõit võimalikult kergeks, eks siis paistab, mis Lähte tõusudel ja finišis saama hakkab. Maratoni võit oleks liiga ilus unistus, aga samas kaugemal kui kuues koht ka ei tahaks lõpetada," lisas Tartu Rulluisuklubisse kuuluv Valvas.

Alfredo Moreno tuli SEB Tartu Rulluisumaratoni võitjaks nii 2009. kui ka 2011. aastal. Eesti meeskonnas Uus Maa/Rullibaas sõitev Venetsueela sportlane prognoosis, et sel aastal ei tule sugugi lihtne võistlus: "Eestlased lähevad iga aastaga kiiremaks ja tugevamaks. Sel aastal ei saa lihtne olema, pean koguaeg valvel olema".

"Plaan on nagu alati üks: võitma!" ütles Uus Maa/Rullibaasi liige ja esimese SEB Tartu Rulluisumaratoni võitja Danila Ruusu. "Meil on sellel aastal väga hästi ettevalmistatud meeskond ja oleme võtnud eesmärgiks nii individuaalses kui ka meeskondlikus arvestuses kõrgeima poodiumi koha".

Naiste arvestuses läheb kõrget kohta püüdma kolmekordne SEB Tartu Rulluisumaratoni võitja Enel Kõrva. Võidust eestlanna siiski unistada ei julge, sest kohal on ka tugevad konkurendid Ukrainast.

"Tuleb tunnistada, et olen rulluisutamist võtnud viimastel aastatel kui tagasihoidlik asjaarmastaja. Tean, et Anna Muzõka on kindel võitja sellel aastal, kui teisi tugevaid ei ole tulemas, sest tema füüsiline vorm on väga hea. Ise olen rahul esikuuiku kohaga, aga lootus on jõuda ka esikolmikusse," tunnistas Kõrva.

SEB 7. Tartu Rulluisumaraton toimub homme, kui 48km distants saab stardi Jõgevalt kell 11 ning lühem 19km distants Tabiverest kell 13. Mõlemad sõidud lõppevad Tartus, Aruküla teel. Kolmapäevase seisuga oli maratonile registreerunud kokku 1145 rulluisutajat - 779 võistlejat pikale distantsile ja 366 rulluisusõpra lühemale.