Mullu liigas neljandaks jäänud Pärnu VK mängib mõlemad kohtumised koduses Rabahallis, teatab EVF pressiteenistus.

Laupäeval, 10. novembril kell 17 on pärnakate vastaseks Vilniuse Isto/Tauras ning pühapäeval kell 16 kohtutakse Läti noortemeeskonna Daugavpilsi Ezerzeme/DU-ga.

Liiga oktoobrikuu parima mängija Argo Meresaare sõnutsi ootab meeskond nädalalõpult rasvast saaki, kuut punkti.

“Oleme alati kodus hästi mänginud, tänavused ainsad kaotused oleme saanud väljas,” usub Meresaar võidukasse nädalavahetusse. Pärnakate võitlusvaimu peaks teravdama veel eelmine mängudevaba nädalalõpp. “Oleme puhanud ja tahtmist täis,” ütleb Meresaar ja tunnistab, et väikeste vigastuste küüsis vaevlevad esimese tempo ründajad Meris Merisaar ning Romet Priimägi. Aga laupäeval peaksid mõlemad mehed taas platsil olema.

Mullune Schenker-liiga meister Tallinna Selver loodab jätkata võituderajal sammumist kahe Läti klubi arvel. Laupäeval mängitakse Kuldigas kohaliku meeskonnaga ning pühapäevaks tullakse tagasi pisut põhja poole ning võrgu teisele poole rivistub tugev Riia klubi Lase.

Peatreener Avo Keele sõnutsi tähendaks kuue punkti noppimine seda, et tema hoolealused võiksid mõelda esimese ringi võidule. “Kuldiga on ikkagi hetkel liiga liider,” tuletab Keel meelde ning usub, et mehed on nädalavahetuse Läti-Eesti minimaavõistluseks valmis. “Olen meestega siiamaani rahul olnud,” saavad kõik mängijad Keelelt puhtad paberid.

Tähtis mäng on ka Schenker-liiga punasel laternal Võru VK-l. Eelmise nädala võit leedukate üle tiivustab neid sama trikki kordama ka Lätis. Laupäeval kohtutakse Ozolnieki Biolarsiga ning peatreener Aigor Kaibaldi lootusetõrvik põleb üsna heleda leegiga. “Loodame, et lätlased tulevad meid mütsiga lööma,” muheleb Kaibald. Tema sõnutsi sobib Ozolnieki mängustiil väga hästi Võrule. “Kui oma bloki tööle saame, võivad vastased sõrme lõigata,” usub Kaibald.

Teiselepoole Koiva jõge sõidab ka Tartu Pere Leib, kes paneb laupäeval sarved kokku käesoleva hooaja ühe suurüllataja Cesise Cesu Alusega. Leivatootjad õllepruulijate vastu — igatahes huvitav vastasseis, kus võiduvõimalused on 50-50 tõenäosusega mõlemal.

Lätita ei saa läbi ka Rakvere Aeroc. Laupäeval tõmbavad virulased omad mustad mängusärgid selga Riias VK Lase ning pühapäeval Kuldiga meeskonna vastu. Treener Mati Meriranna hoolealustel on hädasti punkte vaja, sest kuklasse hingavad juba Vilniuse Isto/Tauras ning Võru VK meeskonnad.