"Tallinnal on suur au olla sellise atraktiivse spordiala toetaja ja EMi korraldaja just nüüd, vahetult enne Vancouveri olümpiamänge. EM toob kohale nii oma ala tipud kui ka need, kes veel võistlevad olümpiamängudele pääsemise nimel," märkis Savisaar Raepressi vahendusel.

"„Seetõttu on eeldused näha kõrgetasemelist heitlust, kus löövad kaasa ka Eesti iluuisutajad. Tallinnale on iluuisutamine alati tähtis olnud, tunnevad ju sellise atraktiivse ja graatsilise ala vastu huvi nii väikesed lapsed kui ka eakamad, kes on seda kaunist ala aastakümneid teleri vahendusel saanud jälgida ja nautida."

Linnapea sõnul on Tallinn EM-i korraldamist toetanud nii rahaliselt kui ka tingimuste loomisega, et sportlastel ja spordisõpradel oleks neil päevil Tallinnas mugav ja turvaline viibida.

"Tihendatud graafikuga paneme sõitma ühistranspordi Haabersti-Kesklinna vahel, samuti saavad võistlustel osalejad, võistlustega seotud ajakirjanikud ja korraldajad tasuta ühistranspordis sõita," rääkis Savisaar.

"Vabaduse väljaku ekraanilt saab jälgida kõiki ülekandeid võistlustelt. Teatud arv tasuta pileteid võistlustele jagatakse ka lastekodude lastele. On tähtis, et kõigile inimestele oleksid võistlused kättesaadavad."

Vastates küsimusele, miks just Tallinn valiti iluuisutamise EMi korraldamiskohaks, mainis Savisaar Tallinna üldist tuntust, 2011. aasta kultuuripealinna staatust ja spordiavalikkuse toetust.

"Tallinnas on algatatud kaks uut detailplaneeringut jäähallide püstitamiseks, samuti on siin toimunud juunioride tipptasemel võistlused," kirjeldas Savisaar linna panust ja soovis kõigile meeldivaid elamusi iluuisutamispeo nautimisel.

Eelolevatel iluuisutamise EM-il osaleb 38 riiki ja 180 parimat Euroopa iluuisutajat. Võistlustel on 70 kohtunikku ning võistlust tuleb kajastama 400 ajakirjanikku.

Teleülekannete vahendusel saab võistlusi jälgida kuni 300 miljonit televaatajat.