“Ma vaatasin selle võitjate auväärse nimekirja üle ja arvan, et minu nimi sobib ka sinna väga hästi,” rääkis Andrus Aug, kelle hinnangul on Saaremaa velotuur heade traditsioonidega ilus võidusõit.

Andrus Aug võitis seekordsel velotuuril etapi Viljandis ja oli kiireim Kuressaares sõidetud eraldistardist-ja grupisõidus. Lõpliku võidu vormistas mees just eelviimasel 20 km pikkusel etapil, kus ta paljudele üllatuseks kõiki konkurente edestas.

“Kui on vorm ja motivatsioon, võin ka eraldistarti hästi sõita,” põhjendas rattamees õnnestunud võistlust. “Seekord oli vaja liidrisärki hoida ja seepärast oli ka tahtmine olemas.”

Samas ei olnud Andrus Augi sõnul võit eraldistardist sõidus otsustav, aga võti kindlasti. “Kui oleks ikka selle kehvasti sõitnud, mine tea kuidas oleks läinud,” lausus rattur.

“Sekundeid tuli iga päev hankida. Sileda peal eest ära sõita on raske ja seda enam, et kõik passivad kollast liidrisärki. Selliseid etappe, kus oleks saanud jõuga asjad ära klaarida oli vähe. Viljandis oli mulle sobiv mägi olemas ja seal õnnestus ka jõudude vahekord selgeks teha,” lisas ta.

Viimasel etapil Andrus Augil võidumõtted puudusid ja peamine eesmärk oli liidrisärki kaitsta. Tema sõnul oli palju neid mehi, kes polnud oma kohaga päris rahul ja seepärast võis võidus olla kindel alles päris lõpus.