Esimesena sõitis konkurentidele arvestatava aja ette kuueteistkümnendana startinud soomlane Kimmo Kananen, kes sai ajaks 3.23,53, teatab Saaremaa velotuuri kodulehekülg. Teise mehena sõitis aja alla 3.30-ne Vahur Valvas, kes läbis võistlusmaa 3.28,20-ga. Lõppkokkuvõttes andis see kuuenda koha.

114. ratturina stardi saanud Janek Tombak kihutas 3.24,50-ga, millega kaotas Kananenile sekundiga ja hõivas teise koha. Veidi varem startinud Andrei Mustonen hilines aga starti ja seepärast ei suutnud ta 3.57-st enamat.

Seejärel oli sõnaõigus Saaremaa velotuuri mullusel võitjal Andrus Augil, kes sõitis tagasihoidlikult — 3.52,25. Eestlastel oli Kananeni vastu välja panna veel Rein Taaramäe, kes vastas konkurentidele 3.28,10-ga.

Seejärel põrutas aga 130-ndana stardi saanud Mart Ojavee liideraja 3.21,57. Caspar Austa vastas 3.28,80 ja Erki Pütsep 3.33,39-ga. Saarlaste esinumber Indrek Rannama sõitis 3.33,50-ga, mis andis proloogil 17. koha.

Jäänud olid veel Allan Oras ja Jaan Kirsipuu. Esimene suutis 3.35,09, Jaan Kirsipuu vastas 3.29,38-ga, millega sai kaheksanda koha.

“Erilisi plaane üldvõidu osas mul pole, vaatame, kuidas läheb,” jäi Ojavee oma tuleviku suhtes Saaremaa velotuuril tagasihoidlikuks. “Proloog ei näita veel midagi,” lisas ta.

Proloogi võitja sõnul esimesel etapil Tartu — Otepää Kalev Chocolate Team liidrisärki iga hinna eest kaitsma ei hakka, sest vahed on väga väikesed.

“Niipalju on meil muidugi kergem, et saame oma mehe igale minekule kaasa panna ja tööd ei pea tegema,” tõdes liidrisärgi selga saanud rattur.

Ojavee sõnul pannakse velotuuri üldvõitja osas suuresti kõik paika eelviimasel etapil, kui sõidetakse 20 km eraldistardist. “Meil on sellised mehed, kes eraldistardist jaksavad sõita ja pigem püüame neid eesotsas hoida,” rääkis profirattur.

Marsruudil Tartu — Otepää — Viljandi — Rapla — Kuressaare kulgevat Saaremaa velotuuri alustas 147 ratturit, mis on selle võidusõidu poole sajandi pikkuse ajaloo osavõturekord.