Saarlased astuvad järgmise nädala jooksul üles kuuel alal: meeste korvpall, meeste ja naiste võrkpall, rannavõrkpall, kergejõustik, ujumine ja squash.

Kodusaare eest on tulnud võistlema mitmed Eestis oma ala tippu kuuluvad sportlased. Nii osalevad ranna- ja saalivõrkpallis 2012. aasta Eesti parim võrkpallur Keith Pupart ja naiste võrkpallikoondisesse kuuluv Eliisa Peit. Naiste võrkpallikoondise peatreener on Eestis sama ametit täitev Peeter Vahtra.

Kergejõustikus astuvad areenile Linda Treiel ning üle juba tippsordist loobunud, kuid Saaremaa eest dressi selga tõmbav Kaie Kand. Ujumises kaitseb saarlaste au Priit Aavik ning korvpallis mängivad teiste hulgas meistriliiga mängijad Mario Paiste ja Janis Vahter.

"Saarte mängud on minu aasta tähtsaim võistlus, see andis piisavalt motivatsiooni, et uuesti treenima hakata," sõnas Kand.

"Saarte mängud on Saaremaa jaoks oluline spordisündmus. Siit saab hea ja huvitava võistluskogemuse," märkis Saaremaa delegatsiooni juht, Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsiooni juhatuse esimees Madis Kallas.

Saarte mängude näol on tegemist suurima spordivõistlusega, mida Atlandi ookeanis asuv 54 ruutkilomeetri suurune ja 64 000 elanikuga Bermuda eales võõrustanud on.

Saarte mängud kestavad 13.-19 juulini.