Maakonna parimad valiti rahva internetihääletuse, spordiklubide ja maakondliku spordinõukogu ühise hinnangu põhjal. Parimad valiti kuues kategoorias, kirjutab saaremaasport.ee.

Aasta meessportlaseks valiti Prantsusmaal Arago de Sete’i klubis mängiv ja Eesti koondisesse kuuluv võrkpallur Keith Pupart. Nominendid olid rallisõitja Ott Tänak ning mitmeid maakonna rekordeid püstitanud ja Eesti meistritiitleid võitnud ujuja Priit Aavik.

Aasta naissportlane on kuulitõukes uue maakonna rekordi ja Bermudal kaks Saarte mängude rekordit püstitanud kergejõustiklane Linda Treiel. Nominendid olid FC Floraga Eesti meistrivõistlustel hõbemedali võitnud, Eesti karikavõitjaks pärjatud ja Eesti koondisesse kuuluv jalgpallur Miina Kallas ning Viljandi Metalliga Eesti meistriks tulnud võrkpallikoondise liige Eliisa Peit.

Aasta parim neiu on purjetaja Marie Pihlas, nominendid olid judokad Kaisa Kuusksalu ja Debora Lehtsalu.

Aasta parim noormees on purjetaja Martin Õunap, nominendid olid jalgrattur Karl-Patrick Lauk ja võrkpallur Johan Vahter.

Aasta treener on noori purjetajaid juhendav Jaano Kempo, nominendid olid jalgrattatreener Riho Räim ja võrkpallitreener Toomas Jasmin.

Aasta võistkond on Saaremaa spordikooli U20 noormeeste võrkpallimeeskond, nominendid olid rallimeeskonnad Karl Jalakas – Rainer Laipaik ja Rasmus Uustulnd – Imre Kuusk.

Saaremaa Spordiliidu eripreemia, Aasta sportlikum perekond kuulub Riho, Ülle, Mihkel, Triinu ja Kati Räimele.

Aasta spordihingena tunnustas Saaremaa Spordiliit judotreener Olev Väina, kes 73-aastasena aitab paljudel noortel oma lemmikalaga tegeleda.

Aasta spordisõbraks valiti spordiportaali, Kadi raadio ja Saarte Hääle sporditoimetaja Alver Kivi. Aasta spordiklubi juhiks valiti FC Kuressaare tegevjuht Martti Pukk. Parimad seeniorsportlased on kergejõustiklane Kaire Nurja ja jalgrattur Reimo Nook.