ERR otsustas, et vajalik summa hoitakse kokku saate "Suurmeistrite" ja mitmete teiste spordiülekannete pealt. Viasat Sport Baltic saatis täna välja pressiteate, milles Kruus imestab ERR-i kärpekava üle, öeldes, et "on kahju, kui Rio olümpiamängudelt ülekannete tegemiseks vähendab ETV märkimisväärselt muude spordiprojektide või ka laste- ja kultuurisaadete mahtu, kui samal ajal saab Eesti televaataja olümpiamänge jälgida praktiliselt täies mahus ka teistest kanalitest", mõeldes selle all Viasati.

Saarna sõnul ei paku Viasat Eesti televaatajale olümpiamängude jälgimiseks piisavalt alternatiivi. "Eelkõige seetõttu, et Viasati Eesti kanalid ei vahenda olümpiamänge, sh sündmusi, intervjuusid ja kommentaare kohapealt, vaid Peterburi tee stuudiost. Viimati tegi ETV olümpiamängude reportaaže ja ülekandeid Tallinnast 1988. aastal!" kommenteeris Saarna ERR-i spordiportaalis.

"Alates 1992. aastast on ETV kommentaatorid ning ajakirjanikud vahendanud suurimat spordisündmust kohapeal. See on Viasati ning ERR-i ülekannetes kardinaalne erinevus, mida vaataja selgelt näeb ja oskab ka hinnata. Kõik ETV kanalid on HD-s, seega pakume Riost laitmatult kõrget pildikvaliteeti."