Olümpiaraamatu peatoimetaja on spordiajakirjanik Gunnar Press, kes on varasemalt toimetanud ka Nagano, Sydney, Salt Lake City, Torino, Pekingi, Vancouveri, Londoni ja Sotši olümpiamängude raamatud.

Raamatu kaasautorid on Ville Arike, Mariel Gregor, Ivar Jurtšenko, Ott Järvela, Madis Kalvet, Kristi Kirsberg, Margit Kilumets, Gunnar Leheste, Merili Luuk, Jaan Martinson, Andrus Nilk, Peep Pahv, Priit Pullerits, Märt Roosna, Sven Sommer, Tarmo Tiisler ja Viljar Voog.

Gunnar Pressi sõnul on iga olümpiaraamatu läbivaks ideeks lugejale olümpiamängudest tervikpildi andmine. „Raamat sisaldab esmajärjekorras lugusid Rio olümpiamängudel startinud Eesti sportlaste elamustest ja spordifännidele pakutust. Samas leiavad kajastamist kindlasti ka kõik teised spordialad ja olümpiakangelased aladelt, kus Eesti sportlased sellel korral kaasa ei löönud,“ andis raamatust põgusa eelvaate selle toimetaja ja lisas: „Raamatu lõplik sisu ja nägu sõltuvad väga palju Eesti sportlaste käekäigust olümpiamängudel. Varasemalt näidatud tulemustega on lati kõrgele seadnud päris mitmed meie sportlased – sõudmise neljapaat, tõstja Mart Seim, maadlejad Epp Mäe ja Heiki Nabi, naisvehklejad, kergejõustiklased Gerd Kanter, Rasmus Mägi, Ksenija Balta, purjetaja Deniss Karpak jpt . Igatahes, on kellele loota, ja loodame sealjuures ikka parimat!“

Olümpiakomitee ja Ajakirjade Kirjastuse koostöös on olümpiaraamatud ilmunud alates 2006. aasta Torino mängudest. Eesti esimene olümpiamänge kokkuvõttev raamat ilmus 1936. aastal kergejõustiklase ja spordiajakirjaniku Aleksander Antsoni sulest.

Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme ja kommunikatsiooni töögrupi juhi Marko Kaljuveeri sõnul on olümpiaraamatu ilmumine alati suursündmus Eesti spordis ja kirjanduses. “Arvan, et olümpiaraamat on spordifänni piibel. Olümpiaraamatutega taaselustad olümpiamängude õhustiku ja elad läbi kõik eredamad hetked. Seal on olümpia ajalugu, meie spordi suurkujude lood ja ka tulemuste kokkuvõte, mis on eestlastele väga tähtis. Need raamatud pakuvad mõnusat lugemist ka aastakümneid hiljem. Kes saab olümpiaraamatu kaanele, on ka alati huvitav küsimus ja milline see foto on, ka see pakub lugejale huvi. Igal juhul on OM raamatu väljaandmine sündmus, mida tasub oodata,“ rääkis Kaljuveer.

Rio olümpiamängud toimuvad 5.-21. augustil.