„Sõlmitud koostööleping on selle tõestuseks, et riigi ja linna koostöös saab korda saata väga suuri asju,“ ütles Taavi Aas.

Koostöölepingu eesmärk on reguleerida Kalevi keskstaadioni I etapi rekonstrueerimise Kultuuriministeeriumi ja Tallinna linna poolset finantseerimist ning aidata seeläbi kaasa olemasoleva staadioni rahvusvahelistele nõuetele vastavaks staadioniks saamisele.

Koostöölepinguga näevad osapooled, et staadion jääb spordifunktsioonide täitmise kõrval ka tantsupidude toimumise paigaks ning staadioni rekonstrueerimisel arvestatakse tantsupidude korraldamisest tulenevate nõuetega.

Riik ja linn investeerivad staadioni ümberehitamisse ühtekokku 14 miljonit eurot, rajatise hilisemad ülalpidamiskulud kannab staadioni omanik, MTÜ Eesti Spordiselts Kalev.
Kalevi keskstaadion rekonstrueeritakse Eesti Rahvusstaadioniks. Alale peab jääma spordifunktsioon, kuid seda laiendatakse uute sportimisvõimalustega ning sporti toetavate kaasfunktsioonidega (hotellid, toitlustus, spordipoed jms). Ühtlasi tagatakse staadionil tantsupidude ja teiste suurürituste korraldamise võimalus

Rekonstrueeritud staadionil on võimalik korraldada rahvusvahelisi suurvõistlusi, millest saab osa vähemalt 15 000 pealtvaatajat. Ühtlasi mõeldakse ka rahvaspordi edendamiseks võimaluste loomisele.

Staadioni funktsiooni ei muudeta, tribüünide taha rajatakse 3-6-korruselised arhitektuurselt liigendatud mahud, kuhu on kavandatud staadioni teenindavad ruumid, sportlaste hostel, spordi-, toitlustus-, büroo- ja äripinnad.

Täiendavalt rajatakse eraldi spordihoone, kus saab harrastada erinevaid pallimänge. Rajatakse ka vajalikud abiruumid jalgpalli treeningväljaku tarbeks, samuti tribüünid ca 2000 inimesele.