Eliitklassi ühesüstadel selgus võitja viimasel 200 meetril, kui Kaarel Alupere oma kahesüsta paarimehe, tänavuse MK-etapi kuuenda mehe Tarmo Tootsi maha raputas. Kolmanda koha sai distantsi jooksul Alupere ja Tootsi tempot hoidnud Kaspar Sula.

Kaarel Alupere: “Tegelikult oli päris hea taas Tarmot võita. Samas pidime mõlemad silmas pidama Eesti kiireimat sprinterit Kaspar Sula, kes on hooajaga kõvasti arenenud.”

Kõigi kolme selle hooaja tähtsaim eesmärk on maailmameistrvõistlused augustikuus Moskvas, kus põhirõhk on Alupere-Tootsi 1000 meetri kahesüsta distantsil. 500 meetri kahesüstal debüterivad Kaarel Alupere – Kaspar Sula ja mullust 500 meetri 8. kohta üritab korrata Tarmo Tootsi.

Naistest oli kiireim Natalja Tortsova (Narva Viikingid).

Ühesel matakasüstal võistles regatil ka Eesti suusakoondislane Siim Sellis, kes oli matkasüstade arvestuses seitsmes. "Kevadeti treenin süstal Lõuna-Eesti jõgedel, Pühajärve sopid on hästi selged," nentis äsja TÜ lõpetnud (ökoloogia) lõpetanud suusasprinter Sellis.

Esmakordselt võeti 12-liikmeliste tiimidega Pühajärvel mõõtu ka Venemaal toodetavatel Draakon-tüüpi 8,5 m pikkustel paatidel. Atraktiivsetel paatidel läks veele 8 tiimi, nende seas üks naiste võistkond. Kiirema sõidu tegi tallinlaste koondpaatkond, Regati võitnud Kaarel Alupere aerutas teiseks jäänud Tartu paatkonnas.

"Teeb heameelt, et kohal olid A- koondise aerutajad, endised tuntud aerutajad, noored. Juunioride paremik võistleb praegu EM-il. Elevust tekitasid Draakon-paadid, mis olid Pühajärvel esmakordselt ja teist korda Eestis (eelmisel karikaetapil Pärnus)," kostis Eesti aerutamisföderatsiooni president Martin Pedai, kes ise haaras aeru võistlemiseks ühesel matkasüstal.

Regati noorim osaleja oli nelja-aastane Marielle Lelle, kes aerutas kahesüstal koos isa Margus Lellega.