Palju õnne, Rein. Kas Romandie tuuri kolmas koht on sinu kõigi aegade parim tulemus?

Kindlasti, jah. See on kindlasti kõige suurem saavutus, mis ma kunagi olen rattaspordis korda saatnud, kõigist teistest asjadest kõvasti ees.

Kas hindad seda paremaks kui 2007. aasta alla 23-aastaste MM-il saadud hõbemedalit?

Ma usun küll, et sellise suhteliselt mägise ProTouri velotuuri üldine kolmas koht on kõvem kui noorte MM-i temposõidu teine koht. 

Miks see kõrge koht just praegu tuli, Romandie velotuurilt? Kas olid tippvormis või sobis see tuur sinu võimetega lihtsalt kokku?

See tuur on mulle täpselt sobiv.

Se­da nii pikkuselt kui ka etappide poo­lest, kuigi kahjuks ei olnud siin üht­ki eraldistardiga etappi sees. Aga ka vorm on praegu superhea.

Kas tundsid juba mõned näda­lad tagasi, kui Baskimaa velotuuril mägedekuningaks said, et vormikõver on ülespoole liikumas?

Baskimaa velotuur oli pisut raskem ning selleks valmistudes ma treeningutel vajalikke intensiivsusharjutusi ei teinud. Seetõttu jäi seal jõust vajaka - mul ei olnud kogu aeg hea tunne, ma ei võtnud võistlust täie rauaga, pigem hoidsin end tagasi, et mitte üle pingutada. Nüüd panin ikka täiega, siht oli silme ees. Sellistel velotuuridel on motivatsioon ekstra boonuseks. Tead, et saad ühe võidu CV-sse kirjutada.

Meeskond ja tiimibossid jäid sinuga kindlasti väga rahule - kas tundsid ka meeskonna toetust?

Kõik jäid väga rahule. Ma ise pärast eilset (laupäevast - toim) etappi väga rahul ei olnud (Taaramäe jäi seal vaid väga napilt teiseks - toim). Aga tiim rahustas mind maha, üt­lesid, et teine koht on ikka ka väga kõva sõna. Täna (eile - toim) taht­sid kõik minu heaks tööd teha. Pi­devalt oli mul kaks-kolm meest üm­ber, et kui miskit juhtub, siis kohe abiks olla, joogipudeleid tuua.

Mis sul nüüd lähematel nädalatel veel plaanis on?

Nüüd peab jälle hoogu alla laskma, end natuke tagasi hoidma. Teen järgmisel nädalal ainult paar korda trenni, muidu olen harjunud ikka iga päev treenima, kuid pean pisut taastuma.

Järgmine sõit on 20. mail, kui Prantsusmaal algab Cir­cuit de Lorraine'i velotuur. Seal ma täiega sõitma ei lähe, üritan ehk pigem mõnel etapil etteotsa tõus­ta. Juuni alguses sõidan ka Luksemburgi velotuuril, pärast seda tuleb aga pikem, üheksapäevane Šveitsi velotuur.