Vibuspordis on üliõpilaste MM-i peetud 10 korda. Osaleda saavad 17-28-aastased üliõpilased. Eestlased on osalenud neist kolmel ja seekordne 8. koht 59 sportvibu naise seas on ajaloo parim tulemus.

Eesti esinduse suurus oli Poolas peetud suurturniiril 32 riigi hulgas tagasihoidlik – 3 laskurit ja treener. Samuti olid pigem tagasihoidlikud eelringis lastud tulemused ja saadud kohad. Duellide play-off tabelisse sai Reena Pärnat 38. asetuse, Siret Luik 55. asetuse ja Pearu Jakob Ojamäe 54. asetuse. Luik ja Ojamäe võtsid esimeses duellis vastu kaotuse ja lõpp-protokolli kanti 33. koht.

Pärnati esimeseks vastasteks oli 27. asetusega Valentina Sorokina (RUS), kelle eestlanna alistas 7:3. Järgmiseks vastaseks oli eelringis tugevat laskmist näidanud ja 6. asetuse saanud Emilie Lacroix (FRA). Pärnat läks 4:0 juhtima, kuid prantslanna viigistas seisul 5:5. Ümberlaskmise noole lasi prantslanna esimesena ja tabas "9". Pärnat lasi teisena ja tabas maksimumi ehk "10". Selle, prantslanna jaoks ootamatu võiduga, pääses Pärnat 16 parema hulka.

Kolmandaks vastaseks oli varasemalt „vibuspordi imelapseks“ ristitud Mariana Avitia Martinez (MEX). Nimelt osales ta kõigest 14-aastasena Pekingi olümpiamängudel ja veel suurema üllatusena lõpetas võistluse 8. kohal. 4 aastat hiljem Londoni olümpiamängudel võitis ta pronksmedali. Viimastel aastatel ei ole ta maailmareitingus alla 15. koha langenud. Pärnati duell temaga otsustas pääsu 8 parema hulka. Pealelõunaks oli tuul tugevnenud ja kohtumine kujunes tasavägiseks. Pärast seisu 4:4 otsustasid saatuse viimased 3 noolt. Pärnat võitis viimase seeria ja ühtlasi ka duelli 6:4.

Veerandfinaali vastaseks oli eelringi 3. asetusega Jeonghwa Shin Lõuna-Koreast. Kuigi lõppseis 0:6 seda ei kajasta, oli ka see duell tasavägine – sellest annavad märku seeriad 26:27, 26:27, 27:28. Pärnatile andis see kaotus seega 8. koha ja Shin lõpetas võistluse hõbemedaliga. Võit läks Taivani laskurile Ya-Ting Tan ning pronksmedal Lõuna-Korea laskurile Hunyoung Jeon.

Pärnat ise jäi võistlusega rahule: „Tunnen ennast duelle lastes järjest kindlamini. Viimased võistlused on päris hästi läinud ja ootan Euroopa meistrivõistlusi põnevusega. Eelringi laskmise osas on veel natukene tööd teha, et edaspidi kohe tabelisse parem asetus saada.“

Eesti Vibuliit kinnitas ka kuu lõpus Armeenias toimuval EM-il võistleva koondise: sportvibu mehed Pearu Jakob Ojamäe, Martin Rist, Jaanus Gross, sportvibu naised Reena Pärnat, Siret Luik, Laura Nurmsalu, plokkvibu mees Evert Ressar ja treener Raul Kivilo.