„Ma väga tihti selliseid asju ei tee, aga antud juhul on tegemist hea üritusega, kuhu on oodata palju värskeid harrastajaid. Kui saan uue sulgpalliharrastuse tekkimisele kaasa aitamisel uues kohas vähegi abiks olla, aitan hea meelega,“ lausus värskelt Rio olümpiamängudelt naasnud sulevõlur.

Eesti Sulgpalliliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul on iga uue sulgpallikeskuse tekkimine Eestis äärmiselt oluline. „Sulgpalliliidul on siiani olnud projekte, mis on peamiselt orienteeritud lastele, näiteks nagu „Sulgpall kõigile.“ Tegelikult on aga sulgpall äärmiselt hea ala alustamiseks ka juba soliidsemas eas ja selliste uute sulgpallikogukondade tekkimine on Sulgpalliliidule väga tore uudis,“ tunneb Kovanen sulgpalli levimisest Rae valda heameelt.

Eestis Spordiregistri andmetel on hetkel Eestis ca 2200 sulgpalliharrastajat ja Rae Spordikeskuse projektijuhi Indrek Raigi sõnul annab Rae vald siia nimistusse peagi korraliku lisa: „Saime suvel maha joonistada Jüri Spordihoonesse veel kuus uut sulgpalliväljakut ja nüüd on meil ühes kompleksis kasutada üheaegselt kümme sulgpalliväljakut. Lisaks Jürile saab Rae vallas sulgpalli mängida ka Lagedil, Peetri koolis ja peagi ka uues Järveküla kooli spordisaalis. See on piisav alus, et panna käima ka korralikud sulgpalli treeninggrupid ning aidata kaasa veel ühe uue spordiala kiirele arenemisele Eesti sportlikuimas vallas,“ ütles Raig.

Avatud uste päeval 25. Septembril toimuvad sulgpallitreeningud kell 12 ja kell 14 ning need on kõigile tasuta.