Must (BWF 80), kes loosi tahtel oli esimeses ringis vaba, mängis teises ringis Emre Lale (BWF 106) vastu Türgist. Must hoidis mõnepunktilist eduseisu terve mängu vältel ja võitis kohtumise 21:19, 21:16.

“Olen rahul, et võitsin ja ei pidanud pikka mängu pidada ning säästsin energiat homseks. Lale on kiire mängija ja läheb riskilöökidele, pidin olema pidevalt valmis ja mitte laskma tal mängu kontrollida,” kommenteeris eestlane võidumängu.

Homses kaheksandikfinaalis kohtub Must neljanda paigutusega ja maailma edetabelis 24. kohal oleva Brice Leverdeziga Prantsusmaalt. “Kui ta mängib oma tavalise taseme välja, siis ma talle ilmselt vastu ei saa, sest mu ettevalmistus pole piisavalt hea, kuna olen kimpus olnud terviseprobleemidega,” hindas Must oma väljavaateid.

Naiste paarismängus andsid maailma edetabeli 62. paar Kristin Kuuba ja Helina Rüütel kõva lahingu maailma 23. paarile ja EM-l kolmanda asetusega taanlastele Sara Thygesenile ja Maiken Fruergaardile. Otsustavaks said Taani paari suuremad kogemused ja mänguvõit läks neile 21:17, 21:19. “Tegime hea mängu. Meie taktika oli hoida oma rünnakut ja olla piisavalt kannatlik, et mitte hakata rabistama. Suutsime oma mänguplaani täna hästi realiseerida,” võtsid Kuuba ja Rüütel mängu kokku.

Getter Saar (BWF 119) läks üksikmängus 32 parema seas vastamisi Yvonne Liga Saksamaalt (BWF 84). Kohtumise võitis Li 21:9, 21:9. “Täna ei olnud minu päev, ettevalmistused läksid hästi, aga ei saanud oma mänguplaaniga täna hakkama,” arvas Saar, kes jäi EM-l jagama 17. kohta.

Sama kohta jäid jagama meeste paarismängus Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner, kes pidasid tasavägise 52 minutit kestnud mängu Iirimaa paari Nhat Nguyen ja Paul Reynolds vastu, kaotades 22:20, 20:22, 12:21.