“Olen oma keha füüsilise vastupidavuse viinud sinnamaani, kus võingi jääda sportima. Mägesid liigutav jõud on aga peas ning eesootavateks katsumusteks valmistumisel keskendun ennekõike mentaalsele ettevalmistusele. Parim viis vaimujõu tugevdamiseks on viia füüsis piiri peale ning jätkata treenimist. Iga samm sealt edasi karastab vaimu, kirjutas Ratasepp.

Kanaaridel lõppenud treeninglaagris tegi Ratasepp 14 päeva jooksul 29 jooksutrenni. Kokku läbis ta 527 km. Keskmiseks näitajaks on seega 37,6 km päevas. Mehe sõnul algab selliste mahtude juures vaimu treenimine 11. päeval.

“Mõistagi Kanaaridel lihtsaid treeningtingimusi naljalt ei leia. Seega tuli mul palju maadelda tugevate tuulte ning mägedega. Joostes sai võetud 7300 tõusu- ja langusmeetrit. Allamäge jooksmised olid kõikse keerulisemad ning seepärast kaotasin ka päris mitu varbaküünt,“ lisas ta.

Ratasepp oli juba kuuendat korda jõulude ajal Kanaaridel treeninglaagris. Mehe sõnul on see taotuslik, kuna talle ei meeldi jõuludega seotud kära ja müra.