Esimestena lähevad kell 11:00 rajale kuni 4-aastased mudilased, keda ootab ees ligi 300 meetrine ring, mille võib läbida ka ema-isa kõrval.

Kell 11:10 antakse start 5-6-aastastele lastele, kes sõidavad 1 km rajale ning kell 11:25 7-8-aastastele noortele, kellele on läbimiseks 2-3 km trass. Kell 11:40 oodatakse lastesõitudest kõige pikemat (5,7 km) rada pakkuvale minimaratonile kõiki spordisõpru alates 8. eluaastast. Eraldi paremusjärjestust neil distantsidel üles ei märgita ja võitjaid ei selgitata. Auhinnaks on kõigile tublidele lõpetajatele lasteürituse medal ja diplom.

Osavõtjate vahel loositakse välja ka auhinnad SEB Ühispanga 10. Tartu Rattamaratoni koostööpartneritelt.

Praeguseks on juba käimas elektrooniline eelregistreerimine veebiaadressil www.tartumaraton.ee, teise variandina on oma laps kirja panna võistluspäeval Tähtvere spordipargis alates kella 10:00-st. Osavõtt on kõigile tasuta.

Eelmisel aastal registreeriti lastesõitudele tervelt 774 noort. Seega on tegemist ühe osavõtjaterohkeima lastele suunatud.

Pühapäeval, 16. septembril, stardivad Tehvandi suusastaadionilt 10. Tartu Rattamaratonile mitu tuhat maastikurattasõpra, et läbida Lõuna-Eesti metsadesse maha märgitud distants.