Rannajalgpallikoondise peatreeneriks sai brasiillane Fredo Getulio Aurelio, kes jätkab ka Esiliiga meeskonna Nõmme JK Kalju juhendamist, teatab Eesti jalgpalliliit.

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak kinnitas, et kui rannajalgpall oma tiiva alla võeti, siis ei taheta asja poolikult teha. „Koondise moodustamine on loogiline jätk. Rannajalgpalliga tegelevad inimesed on olnud aktiivsed ja ala eest kostnud,” märkis Pohlak.

Eesti rannajalgpalliliidu juhatuse liige Kari-Andri Kask selgitas, et rannajalgpalliturniire on Eestis korraldatud juba viis aastat, koondis pannakse kokku aga esmakordselt. „FIFA võttis ala 2005. aastal oma juhtimise alla, selle aasta novembris peetakse Brasiilias kolmandas MM-finaalturniir. Eesti sai kutse osaleda Euroopa kvalifikatsiooniturniiril ning võtsime selle vastu,” rääkis Kask.

„Kuna rannavõrkpall juba on olümpiamängudel, siis loodame, et tulevikus õnnestub sinna pääseda ka rannajalgpallil. FIFA on sellise eesmärgi igatahes võtnud,” lisas Kari-Andri Kask.