Seda, kui tõsiselt mehed homme võidu peal väljas on, näitab kas või seegi, et Viljandisse ei tulda lihtsalt niisama nalja tegema, vaid osadeks aladeks on ikka spetsiaalselt valmistatud ka.

"Viskasime natuke kolmeseid Pärnu Raeküla kooli võimlas, kus me ise muidu sulgpalli käime mängimas. Annab ikka tunda, et kaks aastat pole korvpalli puutunud. Allar on natuke teoreetilist koolitust saanud. See kulub marjaks ära küll. Tal on päris täpne käsi, mul mitte nii väga," rääkis Taimsoo.

Homsed alad on järjekorras joonejooks, hinge kinnihoidmine, rippumine, korvpalli viskevõistlus, sõudeergomeeter ja õllekasti hoidmine. Üllatuslikult ei pea sõudemehed ergomeetrit oma trumpalaks.

"Tahaks kangesti ergomeetrit trumbina nimetada, aga see ei pruugi nii olla. Teada värk, et 500 meetris me kõige kiiremad ei ole (kumbki paariline sõidab kilomeetrisest distantsist pool - toim). Kettaheitjad ja jõumehed on Allarile varem sõudmises tuule alla teinud. Selle 50 sekundit kuni minut kannatavad nad hästi ära," spekuleeris Taimsoo.

Õllekasti hoidmises saab Taimsoo homme esmakogemuse: "Minu kui täiskarsklase kätte väga tihti õllekastid ei satu. Ükspäev tegime trenni - proovisin kümnekilost ketast hoida, hindasin, et see on umbes sama raske."

Hinge kinni hoidmine - kahtlane bisnis

Üldiselt võtab Taimsoo homset võistlust samm-sammult, pikalt ette ei mõtle, kuigi hinge kinni hoidmist natuke pelgab. "Mäletan eelmistest aastatest, kui käisin kohapeal vaatamas, et igal alal on omad väiksed nipid, mida peab jälgima, et oleks kergem. Hinge kinni hoidmist pelgan kõige rohkem - tundub selline kahtlane bisnis," märkis Taimsoo.

Kardetavamad konkurendid? "Tean, et Risto (odaviskaja Risto Mätas) on väga mitmekülgne tüüp. Tal on kindlasti ülakeha tugevus hea. Kergejõustiklased ja raskejõustiklased on kindlasti arvestatavad konkurendid. Motokrossi mehed ripuvad ka kümme minutit ära kui vaja. Ei oskaks tegelikult kedagi sellest võrrandist välja võtta."

Korralik toetajaskond peaks olema ka homme eraldi sõudjad ergutamas. "Viljandi on ikkagi mu kodulinn ja kodus väga tihti võistelda ei saa. Ja veel sellisel huvitaval võistlusel. Saab olema väga huvitav," ütles Taimsoo lõpetuseks.

Spordikuulsuste jõuluturniir algab laupäeval Viljandi spordihoones kell 15. Pilet maksab 5 eurot, pensionäridele 3.