Eesti ajaloo suurima rahvusvaheliste osalejate arvuga võistlusele on kaks kuud enne võistlusi registreerinud rohkem kui 3350 osavõtjat, kellest valdav enamus pärinevad Läänemere maadest. Kokku on võistlejaid 41 riigist.

Veteransportlaste võistlusklassid algavad meestel ja naistel 35. eluaastast, kusjuures auväärseim klass on 95-aastased. Juuni alguse seisuga on registreerunud 152 üle 80-aastast sportlast, kellest 12 on enam kui 90-aastased.

Võistlustulle astuvad ka mitmed eestlased, kelle seas ehk avalikkusele tuntuimad rahvasportlased Raio Piiroja ja Meelis Atonen.

„Veteranide MM on suurvõistlus, millest tahan kindlasti osa saada. Olen tõsiselt harjutanud nii talvel suusatades kui suvel orienteerumispäevakutel käies,“ ütles endine Eesti jalgpallikoondise kauaaegne kapten Raio Piiroja. „Kindlasti saab olema vahva võistlusnädal, saan oma taset võrrelda maailma tippudega. Eks see kaardilugemine mu nõrgim külg ole ja sellega tuleb veel tööd teha.“

Meelis Atoneni ettevalmistus MMiks on läinud üle kivide ja kändude, kuna sügisel saadud rumalast vigastusest väljatulek võttis aega sisuliselt lihavõtteni. „Nüüd olen paar kuud liikuda saanud ja koormused kasvavad. Mais läbisin neli poolmaratoni ja nüüd Stockholmis ka maratoni. Põhi hakkab alla saama ja aeg on kiirust teritada. Olen proovinud palju kaartiga metsas liikuda, tunne läheb üha paremaks,“ selgitas Atonen.

Atonen lisas: „Eesmärke MMiks tegelikult ei ole, ei tea ju taset, aga usun, et see tuleb nii kõva, et hea meel on, kui suudan võistluspäeval rajameistrist jagu saada. Parim tunne oleks rada ilma suurte vigadeta läbida.“

Veteranide MM toimub Tallinnas ja selle lähiümbruses 5.-14. augustil. Võistlusel võetakse mõõtu orienteerumissprindis, mille finaaljooksud toimuvad Tallinna vanalinnas, ja tavarajal, mille finaalid Pikasaares. Finaali pääsuks tuleb läbida kvalifikatsioonijooksud nii Kõrvemaal kui ka Kadrioru pargis.