Võistluste korraldaja ning Eesti Laser ja Zoom8 Klasside Liidu presidendi Ants Väinsalu hinnangul alustasid Eesti sportlased võistlust hästi. “Sõideti vaiksemas ja keskmises läänekaarte tuules, mis lõi täitsa normaalsed tingimused. Loodame, et ka homme head ilma oodata on”, ütles Väinsalu.

Juhtpositsioonil on noormeeste arvestuses tugeva esitusega kaks sõitu võitnud ning kolmandas neljandaks jäänud taanlane Lasse S. Borresen, teisel koha venelane Andrei Zheleznov (8 punkti) ning kolmandal taas Taanit esindav Christian Andersen (12 punkti). Sten-Mark Bachmanni tulemused olid täna 9., 7. ja 9. koht, seega kokku 25. punkti. Ka 5. positsioonil asuval taanlasel Frederik Thaarupil on sama palju punkte ning neljandast kohast lahutab mõlemat vaid 2 punkti.

Teistest eestlastest on Siim Ots 45 punktiga 15. positsioonil, Aksel Artus 50 punktiga 18. positsioonil ning Erik Suits 59 punktiga 20. Noormeeste arvestuses sõidab kokku 41 sportlast.

Tütarlaste arvestuses juhib tänaste sõitude tulemusel viis punkti kogunud taanlanna Henriette S. Frislev, teine on seitsme punktiga kahekordne maailmameister, 19-aastane venelanna Maria Rudskaja ning kolmas samuti seitse punkti kogunud venelanna Natalia Elkhova. Kokku on selles arvestuses stardis 26 võistlejat.

Purjetamise Zoom8 klass on noori olümpiaklassideks ettevalmistav võistlusala. Tallinnas toimuvatest purjetamise Zoom8 klassi Euroopa meistrivõistlustest võtab osa kokku 67 sportlast Eestist, Lätist, Austriast, Taanist, Ungarist, Norrast, Venemaalt, Rootsist ja Soomest.

Zoom8 klass on olnud Eestile purjetamises üks enim tiitlivõite toonud ala. 2001. ja 2002. aastal võitis hetkel 470-klassis sõitev Merili Randmaa selles klassis peetud Euroopa meistrivõistlused, 2003. aastal oli ta kuues ning sama aasta maailmameistrivõistlustel neljas. Noormeeste arvestuses tuli 2002. aastal maailmameistriks Karl-Martin Rammo, hõbeda võitis toona Marko Kustav Lilienthal. Tütarlaste arvestuses tuli pronksile Piret Pomerants. 2004. aastal sõitis Euroopa meistrivõistluste pronksi välja Kaarel Kruusmägi ning mullu tuli ta selles klassis Euroopa meistriks.

Zoom8 klassi Euroopa meistrivõistlused toimuvad Tallinnas, Pirita lahel 24.-29. juulini. Võistlussõidud algasid kolmapäeval ning kestavad laupäevani. Viimase stardi võib anda 29. juulil kell 14. Päevas toimub kuni kolm ning võistlustel kokku kuni 12 võistlussõitu.