10.-12. augustini peetakse Tallinnas aga iga-aastane Baltikumi ja Soome olulisima surfivõistluse, Audi Neilpryde Baltic Cup sarivõistluse finaaletapp, kus meie meestel on baltikumi parima tiitlile kõrged ootused.

Mõlemad võistlused toimuvad Tallinnas Pirita TOP Spa Hotelli ees.

Kui Purjelaua maailmameistrivõistlused sõidetakse Eestis esmakordselt, siis Audi Neilpryde Baltic Cup on Baltikumi ja Soome surfitippe ühendav sarivõistlus, mille finaaletappe on sõidetud Tallinnas juba kaheksa aastat, teatas Eesti Purjelaualiit. Sarja teised etapid on hooaja jooksul peetud Leedus, Lätis ning Soomes. Sel nädalavahetusel surfas Soome Neilpryde Baltic Cupil end parimaks eestlane Erno Kaasik (EST-2). Tegu on rajasõiduvõistlusega, kus eesmärgiks on kiiruse peale läbida ettemärgitud rada.

Juba Audi Neilpryde Baltic Cupi ajaks on Tallinnas kohal pea kõik ässad igast maailma nurgast, isegi Peruust ja Nigeeriast, ning loomulikult kõik Eesti ala tipud, nagu Erno Kaasik (EST-2), Tony Mõttus (EST-22), Maarja Niinemets (EST-84), John Kaju (EST-24) jt. Erilise huviga jälgime muidugi 2005. aasta seeniorite maailmameistri, Martin Ervini (EST-202) sõitu.

Formula Windsurfing klassis antakse tiitlid naistele, seenioridele (purjelauasõidus mehed alates 35 aastat, naised alates 30 aastat), ja alla 20-aastastele noortele, Formula Experience klassis antakse tiitel alla 17-aastastele. Ülejäänud vanusegrupid on oodatud osalema, kuid ametlikku tiitlit ei väljastata.

Maailmas esmakordselt näidatakse rannas võistluste otseülekannet, mis teeb MMi jälgimise igale pealtvaatajale lihtsaks ja eriti põnevaks! Sõitjate purjede külge paigaldatakse GPS-seadmed, mille abil kõik merel toimuv ekraanil graafiliselt justkui peopesa peal näha on.