Arvukalt oli jooksjaid ka enne põhistarti Paides kui Türil peetud lastejooksudes, teatasid korraldajad.

Vähe oli neid kes kahtlesid Vjatšeslav Košelevi võidus. Esimese Viking Window akna vahefiniši, mis oli stardist 400 meetri kaugusel, võitis Ergo Leibak. Kuid juba teisest, stardist 2,8 km kaugusel olnud, Viking Window ukse vahefiniši võitis Vjatšeslav Košelev. Sealt kuni lõpuni oli tegemist Košelevi sooloetendusega.

Võiduaeg 41.30 oli küll 9 sekundit nõrgem kui eelmisel aastal. Teisena lõpetanud Taivo Püi jõudis finišisse 2 minutit ja 4 sekundit hiljem. Kolmandana lõpetas Aleksei Saveljev, kellele oli see viies kord jõuda Paide-Türi rahvajooksu poodiumile. Neljandana lõpetas Ivar Ivanov, viiendana Elar Vulla ja kuuendana Andrus Lein.

1982. aastal esimese Paide-Türi rahvajooksu võitnud Viljo Emajõe oli finišis 12ndana. Absoluutarvestuse 19. kohaga lõpetas naiste arvestuses võidu võtnud Jekaterina Patjuk. See on naisvõistleja poolt ühtlasi kõigi aegade kõrgeim koht mis välja joostud.

Nädalapäevad tagasi Pärnus Jekaterina Patjukile tuule alla teinud Egle Uljas lõpetas Paide-Türi jooksu teisena. Kolmas oli Kaja Valss. Neljas Galina Bernat ja viies Kadi Pilme.

Lisaks jooksuvõistlusele oli sportliku luuletaja Contra poolt välja kuulutatud Paide-Türi rahvajooksu teemaline luulekonkurss. Võistlusele saabus üle 20ne luuletuse. Võitjaks valiti Kurgjalt Kristi Roots, kes lisaks osavale sõnaseadmisele tõestas end Kirna-Türi distantsil pea 1000 osavõtja seas 150. kohaga ka oma taset jooksurajal. Luulekonkurssi auhind videokaamera anti üle autasustamisel.