Festivali 111-kilomeetrisele põhidistantsile on end kirja pannud 535 triatleeti.

"Eelmise aastaga võrreldes on lisandnud üle 200 osavõtja. Põhidistantsil võistlevad muuhulgas Ironman Florida võitja Kirill Kotshagarov ja MTB maratoni Euroopa meister Allan Oras, meeskondlikus arvestuses teevad kaasa ka Jaan Kirsipuu, Marko Albert ja Raimo Raudsepp," loetles võistlusel osalevaid profisportlasi TriStar Estonia juht Ain-Alar Juhanson.

"Harrastussportlased saavad sel aastal läbida 33,3-kilomeetrise triatloni - huvi selle distantsi vastu on olnud päris suur, laupäeval astub võistlustulle rohkem kui 150 inimest," lisas Juhanson.

Hea Eeskuju projekti raames osalevad võistlusel ka lauljad Gerli Padar ja Rein Kahro, kirjanik Contra ning Tartu linnapea Urmas Kruuse. Lisaks täiskasvanutele mõeldud distantsidele toimub laupäeval ka 11,1-kilomeetrine lastetriatlon. Reede õhtul leiab Pühajärvel aset StarRun5 heategevusjooks, mille käigus kogutakse raha Tallinna Lastehaigla ja Pühajärve Pargi toetuseks. Viimasele kahele üritusele on internetis võimalik registreeruda neljapäevani (http://bit.ly/r3FKUi), samuti saab lastedistantsile ja heategevusjooksule registreeruda Pühajärvel kohapeal.