Kevadel andis ennast mräku uus kahesüst Kaarel Alupere - Tarmo Tootsi, kes südasuvel EM-lt tõi koju 8. koha.
Ometi jäi olümpiapilet ilusaks unistuseks, sest Londonisse pääs oli just kahesüstade klassis uskumatult raske.

Eesti aerutamiskoondise treener Petter Becker: "Kui oled Euroopas kaheksas oled ühtlasi ka maailmas kaheksas, sest MM-i finaalis sõitsid vaid Euroopa paatkonnad. Meie jäime olümpiale pürgimisega lihtsalt aasta hiljaks. Tarmo Tootsi alles naasis tippsporti ja Kaarel Alupere on alles 18-aastane, niiet selle paatkonna paremad päevad peaksid veel ees olema."

Koduses konkurentsis tuli aga kõikidel tegevsportlastel ennast ühepaatidel teostada. Paatkondades startisid vaid harrastajad. Juba 6 km pikkuse distantsi esimesel kolmandikul läks eest trio Kaarel Alupere, Tarmo Tootsi ja väga sitkelt sõitnud Martin Luik.

Kaarel Alupere pingutas täpselt nii palju kui võiduks vaja. "Kulutasin jõudu täpselt nii vähe kui võimalik, sest juba homme algab pikk reis Portugali, Euroopa juunioride meistrivõistlusele," ütles võidukas Alupere. EM-i ajal 19-aastaseks saaval Kaarel Aluperel tuleb startida U23 vanuseklassis, ehk endast neli aastat vanemate konkurentidega. Eesmärgiks on Kaarel seadnud finaali pääsemise.

Pühajärvel üllatas teise kohaga Martin Luik, jättes Tarmo Tootsi kolmandaks.

Kanuudel oli kiireim alles noorteklassi kuuluv Joosep Karlson, kes koos Anastassia Pšenitsnajaga neidude ühesüstal on meie lootused Portugalis.

"Mõlemale peaks olema jõukohane finaali pääs ja hea õnne korral ka esikuuikusse jõudmine," arvas Becker. Juunioride ja U23 EM Portugalis toimub 12.-15. juulini.