Järgmise tali- ja suveolümpiamängude õiguste eest tahab Discovery saada 800 000 eurot, mis ületab olümpiamängude teleõiguste senist maksumust umbes neljakordselt.

"Kindlasti ei hakka Viasat Sport Baltic ja TV3 olümpiat näitama. Pärast teleõiguste ostmist kulud alles algavad. Tuleb soetada ülekandeliinid, saata reporterid kohale ja muu säärane. Algse hinna võib rahulikult korrutada kahega. Ka ei pea ma olümpiamänge kommertstelevisooni jaoks heaks tooteks," kommenteeris Leito.

Discovery on teinud Rahvusvahelise olümpiakomiteega (ROK) müügitehingu, millega kaasneb kohustus edastada olümpiamänge igas Euroopa riigis ühes vabalevi ehk tasuta näidatavas kanalis. Kuna Eurosport Eestis tasuta ei levi, on nad sunnitud ülekandeõigused edasi müüma. Vabalevikanaleid on Eestis neli: ERR oma kolme kanaliga, TV3, Kanal2 ja Tallinna TV.

Leito sõnul ei juhtu midagi hullu, kui ükski Eesti telekanal olümpiat näitama ei hakka, sest Discovery võib Eurospordi vabalevisse saata, olümpiamänge sealt näidata ja sellega on tema kohustused ROKi ees täidetud.