Sellise süüdistusega tuli välja Prantsusmaa Anti-Dopingu Agentuur (AFLD), kes käis 17. märtsil Armstrongi Lõuna-Prantsusmaal kontrollimas.

Süüdistus on üsna omapärase sisuga, sest 37-aastasele USA jalgrattastaarile heidetakse ette, et ta ei andnud analüüsi kohe, vaid käis enne duši all, mis võttis 20 minutit.

AFLD kinnitusel näevad reeglid ette, et sportlane peab viivitamatult dopinguanalüüsi andma ja ei tohi kordagi dopinguametniku silma alt kaduda.

Armstrong süüdistas omakorda dopinguagentuuri selles, et kontrollima tulnud ametnikul ei olnud paberid korras. "Ütlesime koos Astana meeskonna mänedzeri Johan Bruyneeliga ametnikule, et tahame Rahvusvahelisest Jalgrattaliidust (UCI) esmalt kontrollida, kes ta selline üldse on ja kelle heaks ta töötab," sõnas Armstrong.

"Tahtsime kinnitust, et tegemist ei ole suvalise prantslasega, kes minu uriiniproovi ja verd ihaldab. Ametnik vaatas oma paberitesse, kuid need polnud sugugi selged ja ühemõttelised. Me ei saanud tükk aega aru, kellega on tegemist."