Iluvõimlemises alustavad kuldmedalite jahti valitsev mitmevõistluse meister Carmen Marii Aesma, kogenud Viktoria Bogdanova, Noorte olümpiamängude rahvusvahelise võistkondliku arvestuse hõbemedalist Adelina Beljajeva ja pealinna valitseja Melany Keler. „Nii tugevat konkurentsi ei ole ammu olnud,“ sõnas Võimlemisliidu iluvõimlemise toimkonna juht Natalja Inno, tuues näiteks, et meistriklassis osaleb 24 võimlejat. Heal tasemel võistlejate arv on aasta-aastalt suurenenud, näiteks seitsme aasta eest oli täiskasvanute seas kaasa löömas vaid kuus võimlejat, mullu 17 ja nüüd siis 24. Ent kullakonkurentsis püsivad eeskätt neli naist.

Raskete kavadega suureneb ka eksimisvõimalus

Melany Keler tuli jaanuaris Tallinna meistriks ning oli kolmas mitmevõistluse Eesti karikavõistlustel. Vigastus sundis teda eemale jääma viimasest MK-etapist Pesaros, kuid kodusteks esivõistlusteks on ta vormis. „Treenin palju ja hoolikalt, olen igati valmis end ületama. Spordis võidab see, kes on võitu väärt,“ lausus Keler, lisades, et Tartus soovib ta võistlust nautida ja esineda nii, et ise ja treenerid rahule jääksid.

Carmen Marii Aesma oli aasta esimesel suuremal võistlusel Miss Valentine mitmevõistluses kaheksas, rõngakava lõpetas ta pronksmedaliga. Karikavõistlustel võitis ta kuldmedali ning tuli viimasel MK-etapil 32. kohale. „Vorm on hetkel hea, aga pool hooaega on veel ees, sealhulgas maikuus toimuv EM, kuhu loodan pääseda,“ sõnas Aesma. Uued reeglid nõuavad järjest raskemaid kavu, kus ka eksimisvõimalus on suurem. „Rahule jään, kui kõik elemendid ja riskid õnnestuvad,“ sõnas Aesma.

Viktoria Bogdanova sai hooaja alguses Moskva GP-l lindikavas 12. koha, seejärel tuli Eesti karikavõistlustel mitmevõistluses teiseks ning kurikavas on ta kevadel püstitanud isikliku rekordi 18,4 punktiga. „Iga võistlustega saan juurde julgust ja enesekindlust. Hooaeg on väga tähtis, sest septembris toimuval MM-il, mis ühtlasi on olümpiamängude kvalifikatsioon, soovin pääseda 24 sekka,“ lisas ta.

Rühmvõimlemises favoriidid tartlannad

15-aastane Adelina Beljajeva võistleb meistriklassis esimest aastat. Seda arvesse võttes on tal olnud ka mõningaid tagasilööke, kuid üldjoontes on läinud hästi, praegune seis on hea. „Pesaro MK-etapil oli kavades väiksemaid vigu, kuid saavutatud punktisummad on olnud head,“ sõnas Beljajeva.

Inno, kes ise ka iluvõimlejana Eestist tiitlivõistlustel esindanud, kutsub kõiki võimlemishuvilisi saali kaasa elama. „Võistlus tuleb pingeline ja ka põnev, sest täna ei oska me keegi kindlalt öelda, kes võidab ja kuidas jagunevad tiitlivõistluste koondise kohad,“ sõnas Inno.

Rühmvõimlemise meistriklassis jagavad suure tõenäosusega kuldmedali MK-etappidel esikuuikusse jõudnud tartlannad – VK Rütmika Elite Team ja VK Janika Elite Team. Viimasel etapil Singapuris jäi naiskondi kahe kava summas lahutama vähem kui punkt. Kuidas õnnestuvad kiired, tehnilised ja meisterlikud kavad kodupubliku silme all, selgub juba pühapäeval.

Medalialade ajakava:

Laupäev, 20. aprill

Iluvõimlemine
18.20-18.35 – juunioride hüpitsakava
18.35-18.50 – juunioride pallikava
18-50-19.05 – meistriklassi rõngakava
19.05-19.20 – meistriklassi pallikava

Pühapäev, 21. aprill

Iluvõimlemine
14.00-15.50 – juunioride mitmevõistlus
15.50-18.00 – meistriklassi mitmevõistlus
18.00-18.15 – juunioride kurikakava
18.15-18.30 – juunioride lindikava
18.30-18.45 – meistriklassi kurikakava
18.45-19.00 – meistriklassi lindikva

Rühmvõimlemine
15.50-18.00 – meistriklassi ja juunioride finaal