Esimesena tunnistajapinki astunud Michell Burger kirjeldas 2013. aasta valentinipäeva varahommikusi sündmusi järgmiselt (vahendab Daily Telegraph): "Ma tõusin voodis istukile ning mu abikaasa ärkas samuti karjete peale üles. Ta hüppas voodist välja ja läks rõdule. Naine kisas kohutavalt ja karjus abi järele. Siis ma kuulsin, kuidas mees kolm korda appi karjus. Ütlesin abikaasale, et ta tagasi tuleks ja turvamehed kutsuks. Ta tuli tuppa tagasi, võtsin oma telefoni ja helistasin turvafirmasse. Ta rääkis nendega ja ütles, et Silverwoodi majas on toimunud rünnak."

Burger lisas, et kirjeldas turvafirmale, nagu oleks kahte kõrvalmaja elanikku rünnatud ning nad peaksid koheselt sinna minema. "Kuulsin veelkord karjeid. See oli hullem, palju intensiivsem. Kõlas neli püstolilasku. Paus esimese ja teise lasu vahel oli palju pikem kui teise ja kolmanda ning kolmanda ja neljanda vahel. Kui mu abikaasa rõdult naasis, lootsime, et naine ei näinud, kuidas tema abikaasa surnuks tulistati, kuna me ei kuulnud enam tema (Pistoriuse) karjeid," rääkis ta.

Michell Burger rääkis veel, et kuulis alles mõned päevad pärast juhtunut raadiost, mis tegelikult oli toimunud ning "sai siis aru, kui oluline tema tunnistus võib olla". "Uurisime siis, mida me saame teha, me ei ole just meediainimesed," lisas ta.

Pistorius, kes väidab, et tappis Steenkampi läbi vannitoa ukse murdvarga pähe, võib süüdimõistmise korral saada eluaegse vanglakaristuse, millest Lõuna-Aafrika Vabariigi seaduste järgi peab minimaalselt ära istuma 25 aastat.

Samuti kohtusaalis istuvale Pistoriusele esitati kokku neli süüdistust, lisaks mõrvale süüdistatakse teda veel erinevates tulirelva ja laskemoona käsitlemise väärtegudes.