Nimelt on uurija Hilton Botha saanud tapmiskatse süüdistuse ja läheb maikuus kohtu ette,
vahendab
Reuters.

"Botha ja veel kaks politseinikku üritasid 2011. aastal peatada minibussist taksot, kus oli seitse inimest. Nad avasid tule," teatas politsei pressiesindaja Neville Malila.

Botha kinnitusel tulistanud nad vaid bussi rattaid, et see peatuks. Väidetavalt olid politseinikud juhtumi ajal purjus. Ükski inimene kannatada ei saanud.

Kui algselt politseinikele esitatud süüdistusest loobuti, siis pärast eilset Pistoriuse kohtuistungit avati Botha suhtes uurimine uuesti. Hetkel on veel selgusetu, miks seda tehti.

"Saime eile teada, et on alustatud uus juurdlus. Hetkel ei ole meil kavatsust Bothat Pistoriuse uurimise juhtimisest kõrvaldada," lisas pressiesindaja.

Botha sattus eilsel kohtuistungil mitu korda piinlikku olukorda, sest politsei oli juurdluse käigus mitmes asjas eksinud. Pistoriuse kaitsja Barry Roux avalikustas, et kui Botha andis meediale teada, et jooksja kodust leiti testosterooni, siis tegelikult oli tegemist loodusliku ainega testoconpasupium. Botha oli sunnitud tunnistama, et ta tõepoolest ei lugenud silti lõpuni.

Lisaks tõi kaitsja esile tõsiasja, et tunnistaja, kelle väidetele politsei tugineb, elas Pistoriusest ja Steenkampist 600 meetri kaugusel ning et tema öeldud laskude arv ei klappinud tegelikuga. Advokaat seadis seetõttu kahtluse alla ka tunnistaja väite, nagu oleks ta enne tulistamist kuulnud paari tülitsemas.

Pistorius on tunnistanud, et tulistas 14. veebruari öösel oma tüdruksõpra Reeva Steenkampi. Ettekavatsetud tapmise süüdistuse saanud jooksukuulsus eitab mõrva, väites, et tegemist oli õnnetusjuhtumiga, sest ta pidas naist sissetungijaks.