Kunstjalgadega Pistorius mõisteti vangi viieks aastaks, kuid sellest 4 aastat ja 2 kuud võib ta karistust kanda koduarestis. Nüüd on aga ilmnenud, et Pistoriust on raske kümne kuu pärast Pretoria vanglast välja lasta, sest alates tänavu aprillist Lõuna-Aafrika Vabariigis kasutusele võetud vangide elektroonilist turvaseadet ei ole võimalik kinnitada ümber kunstjala, kirjutab ajaleht Mirror.

Pretoria Kgosi Mampuru vangla juhid on kinnitanud, et seadet ei saa paigaldada ümber kunstjala või näiteks ümber käe, sest vangil oleks seda liiga kerge eemaldada. Just sellise seadme kandmine on aga üheks kohustuslikuks eeltingimuseks, et Pistorius võiks enamuse karistusest kanda oma onu kodus Waterkloofis.

"Me ei saa seda seadet kasutada kunstjalgade küljes. Selle saab sealt kergelt eemaldada ning seetõttu ei ole me võimelised vangi asukohta tuvastama," ütles vangla allikas ajalehele.

27-aastane Pistorius kannab hetkel karistust Kgosi Mampuru vanglas, kus tema käsutuses on 6 ruutmeetrine üksikkong, kus pole mingeid mugavusi. Oma onu kodus Waterkloofis saaks Pistorius aga kasutada ka ujulat ja jõusaali.

Pistorius lasi Reeva Steenkampi maha eelmise aasta veebruaris oma kodus läbi vannitoa ukse. Kuulus olümpiasportlane pääses lühema vanglakaristusega, sest teda ei mõistetud süüdi tahtlikus tapmises.

Prokurör on Pistoriuse kohtuotsuse vaidlustanud, sest peab seda liiga leebeks. Apellatsioon tuleb arutlusele 9. detsembril.