„Oleme välja valinud paar alternatiivset kohta, kuhu võiks discgolfi rajad kolida ja teeme erinevate ametitega koostööd selle nimel, et discgolf jääks Piritale ning et mängimise võimalus ei kaoks,“ ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder Postimehele.

Eesti Discgolfi Liidu juhatuse liige Rainer Lipand sõnas Delfile, et peamine sulgemise põhjus on see, et Pirita metsas on iseärane luitemets, mis suurt massi vastu ei pea.

„Keskkonnaamet võttis vastu otsuse mitte lasta kaitsealadele radu rajada, sest tegemist on ootamatult populaarseks kujunenud spordialaga. Linnaosavalitsus koostöös discgolfi inimestega mõistsid muret ja asusid otsime alternatiive. Tänaseks on Pirita territooriumile leitud tõenäoliselt discgolfi jaoks isegi paremini sobivam maa-ala, mis küll ei pruugi mahutada täis 18 rada, ent mahutab vähemalt 12 korvi ja on palju apetiitsem,“ sõnas Lipand.

Lipand lisas, et täpsem info selle maa-ala osas ja raja avamisest jääb septembri teise poolde ning Pirita metsas olevat rada ei võeta enne maha, kui uus on valmis.