Baltikumi tugevaima turniiri Riia etapi finaal oli Eesti piljardimängijate päralt. Veerandfinaalidesse pääsenud kolm Eesti sportlast eesotsas Denis Grabega surusid Läti ja Leedu konkurendid mängust välja ning poolfinaali pääses eestlaste kõrvale vaid üks Läti mängija Pēteris Ermansons (Team Olympic-Online).

Lätlasele vastu tulnud Oliver Lepp näitas aga tugevat mängu ning jõudis finaali koos Baltimaade parima piljardimängija, Team Olympic-Online liikme Denis Grabega. Finaalis kinnitas Denis taas oma paremust ning võitis kaasmaalase 8:4. Riia etapi võidule lisaks jäi Grabe juhtima ka turniiride sarja üldtabelit, edastades üldarvestuses lähimat konkurenti, leedulast Marius Šiaudkulist, 29 punktiga.

Riia etapp tõi edu ka teisele Team Olympic-Online liikmele soomlanna Marika Poikkijokile, kes edastas kõiki konkurente naiste klassis ning platseerus üldarvestuses teisele kohale, jäädes esinumbrist Anna Grintsukist (Eesti) maha vaid seitsme punktiga.

Kokku osales etapil 74 sportlast Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Norrast, Ukrainast ja Poolast.

„Olen väga õnnelik, et oleme taas suutnud ületada 70 mängija piiri, mis on ilmekas näide meie ettevõtmise edukusest ning mis motiveerib meid edasi töötama turniiri veel parema korraldamise nimel. Soovime tänada sponsoreid: eelkõige Olympic-Online'i ning ka ürituse teist korraldajat Tomas Brikmani. Kohtume juba kuuendal oktoobril Tallinna etapil, kuhu on praeguseks registreerinud üle 50 mängija,“ ütles ürituse üks korraldajatest Jüri Talu.

„Meil on hea meel, et pool-piljard on regiooni mängijate seas hinnas ning turniiri populaarsus ja ka ühtlasi tase kasvab pidevalt. Ootame põnevusega Tallinna etappi, mille suurimaks intriigiks on küsimus, kas Denis Grabe suudab võiduseeriat jätkata ja kinnitada regiooni parima piljardimängija staatust,“ ütles Baltic Pooli Liiga suurtoetaja Olympic-Online’i kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa.

Järgmine Balti Pooli Liiga etapp toimub juba sellel nädalavahetusel Tallinna Baribali Piljardiklubis. Liiga finaalvõistlus toimub Vilniuses 27.-28.10.

Olympic-Online Balti Pooli Liigat toetavad Olympic-Online, Entry Piljardiklubi, Baribali Piljardiklubi, Strachan Cltoh, Biljardai, Kamui Tips, Mezz Cues ja Renault.

Eesti Pooli Föderatsiooni tegevuse eesmärk on Eesti piljardi arendamine, sportliku taseme tõstmine ning sportimiseks soodsate tingimuste loomine. Eesti Pooli Föderatsiooni toetab Eesti esimene litsentseeritud internetikasiino ja -pokkerituba Olympic-Online.