Maario Hussar võitis 1/2-finaal kohtumises napilt seisuga 7-6 Aleksandr Jermikimovi. Teises poolfinaalis oli Karl Gnadeberg (seisuga 7-4) üle Stanislav Saiovist. Kolmandad kohad seega Jermikimovile ja Saiovile. Gnadeberg võitis nädal varem ka piljardi Esiliiga VII-etapi, millega kindlustas juba enne oktoobri lõpus toimuvat Esiliiga viimast etappi ka Esiliiga 2018. aasta hooaja üldvõidu.

Käesoleval hooajal ei ole meistriliiga etappidelt (ega ka aasta lõpus peetavatelt Eesti meistrivõistlustelt) võimalik koguda nn koondise punkte. Seega ei ole Eesti paremikul otsest kohustust Meistriliiga etappidel osaleda (samuti ei ole see keelatud), mis annab omakorda võimaluse uutele mängijatele mängida kõrgemate kohtade eest.

Peale viimast etappi on Meistriliiga 2018. aasta hooaja üldtabeli esikaheksa järgmine:
1. Aleksandr Jermikimov
2. Stanislav Saiov
3. Maario Hussar
4. Artur Okspuu
5. Mikk Pettai
6. Karl Gnadeberg
7. Maksim Pintšuk
8. Rein Luik

Kokku osales hooaja vältel Meistriliiga etappidel 63 piljardisportlast. Hetkeseisuga (enne viimast etappi) on Esiliiga etappidel osalenud 88 erinevat piljardisportlast. Lisaks on Rahvaliigas enne viimast etappi osalenud 55 erinevat piljardisõpra.

Novembrikuus toimuvatele Eesti meistrivõistlustele pääsevad nimetatud 8 piljardisportlast põhivõistlustele ilma kvalifikatsioonidel osalemiseta.

32 osalejaga tiitlivõistlustele pääseb otse ka 2018. aasta 7-liikmeline Eesti piljardi koondis ning 2017. aasta snuukri Eesti meister. Kõigil teistel tuleb põhivõistlustele pääsemiseks osaleda kvalifikatsiooniturniiridel.

Neljas erinevas formaadis peetavad võistlused leiavad aset Tallinnas Hill-Hill Piljardiklubis järgmiselt:
24.11 Eesti MV 14.1
25.11 Eesti MV 10 palli
30.11 Eesti MV 8 palli
01.12 Eesti MV 9 palli