Peatreeneri kandidaate oli teisigi, kuid Taatsi kasuks sai otsustavaks tema enda initsiatiiv ja tahe ennast proovile panna, teatas Pere Leiva mänedžer Martin Jürgenson Delfile.

Oliver Taats on laiemale üldsusele suhteliselt tundmatu persoon, sest viimased 18 aastat on ta mängijana ja treenerina töötanud Soomes. Hetkel 47-aastane Taats on aastatel 1980-1992 kuulunud Eesti võrkpallikoondise ridadesse ja 1990. aastal siirdus klubi võrkpalli mängima Soome.

Soome liigade erinevates võistkondades pallides puutus Taats kokku ka treeneriametiga. Mängiva treenerina ja hiljem ka peatreenerina on Taats juhendanud Soome esiliiga mees-ja naiskondi. Viimase 10 aasta jooksul on ta osalenud kõikidel Soome Võrkpalli Liidu poolt korraldatud koolitustel ja omab treeneri kutsetunnistust.

“Kuuldes, et Tartu otsib peatreenerit, ei kõhelnud ma hetkegi ja võtsin klubi juhtidega ise ühendust,” sõnas Taats. “Soovin oma teadmisi kõrgemal tasemel proovile panna ja Tartu on selleks ideaalne koht. Tartu Pere Leib on olnud Baltikumi üks parimaid võrkpallimeeskondi juba 9 aastat ja klubi soov heidelda kuldmedalite eest esitab mulle tõsise väljakutse.”

Klubi juhatuse liige Alari Jõesaar: “Kolm aastat tagasi andsime võimaluse Urmas Talile, kelle kohta ka kahtlevaid seisukohti võeti, kuid peale esimest hooaega, kui Pere Leib võitis Eesti meistritiitli, olukord muutus. Sama seis on ka täna. Pakume Taatsile võimalust, mida ta ise väga ihkab. Mees tahab ja see on oluline. Loomulikult võtame väikese riski, kuid seda oleme ennegi teinud.”