Ühtekokku toetab linn 18 966 lapse ja noore ning 394 puuetega inimese sporditegevust, teatab Raepress. Esmakordselt hakatakse alates 2009. aastast toetama ka treenereid, kes omavad vähemalt kolmandat (III) kutsekvalifikatsiooni taset. Kokku toetatakse 305 treenerit kogusummas 8,76 miljonit krooni.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen tõdeb, et sel aastal on pearaha baassuuruseks 4500 krooni lapse kohta aastas. „Nii kõrge pole see varasematel aastatel kunagi olnud. Usume, et seeläbi paranevad nii spordiklubide haldussuutlikkus, noorte sportimistingimused ja treenerite töö saab ükskord ometi väärtustatud,“ märkis Jäppinen. „Hetkel Tallinnas ja kogu Eestis valitsev majandusseis mõjutab ka spordivaldkonda: klubidel on kindlasti raskem leida toetajaid ja lapsevanematele võib klubide poolt kehtestatud treeningtunni tasu hakata üle jõu käima. Samuti võib väheneda laste arv ning treenerid ei pruugi saada täiskoormusel töötada. Et neid mõjusid ennetada, otsustasimegi pearaha tõsta, et lapsed ise ja nende sportimisvõimalused ei kannataks. Kokku on Tallinna Spordi- ja Noorsooameti eelarves sporditegevuse toetamiseks sel aastal ette nähtud 91 miljonit krooni.“

Sellest aastast arvestatakse Tallinna linna eelarves ettenähtud vahendite arvelt sporditegevuse korraldamiseks antavat toetust uue korra alusel, mille kohaselt eraldatakse toetust spordiklubidele ja -koolidele erinevate koefitsientide alusel. Võrreldes eelmise korraga, kus toetuse suurus lapse kohta oli kõikidel spordialadel ühesugune, siis uue korra puhul kujuneb spordiklubidele ja -koolidele eraldatav toetussumma erinevate koefitsientide (spordiala kallidust, lapse vanust, spordiklubi või -kooli saavutust) arvestamisel. Samuti tehakse tõsist koostööd spordialaliitudega, kellelt saadavate spordiklubide tulemuslikkuse edetabelite järgi toetatakse enam tiitlivõistlustel häid tulemusi saavutanud klubisid.

Sporditegevuse toetus on ettenähtud spordiklubidele ja -koolidele 4-19-aastaste laste ja noorte ning igas vanuses puuetega inimeste (harrastajate) sporditegevuse korraldamiseks.