Avageim kuulus kindlalt Gabathuler — Wengerile 21:14, teine kuulus aga veel suurema ülekaaluga Bernardo — Alisonile 21:10. Ohtralt dramaatikat jagus aga kolmandasse geimi, kus Bernardo — Alison olid enamuse ajast tagaajaja rollis 2:5, 6:9 ja 11:14.

Kuid siis alles hakkas juhtuma… Sellist lõpplahendust, mida pakkusid kohvimaa pallurid pilgeni täis tribüünidel istunud 1500 pealtvaatajale, on näinud vähesed silmad. Bernardo — Alison lõpetasid kohtumise peamiselt tänu Gabathuler — Wengeri nigelale rünnakule 5:0 spurdiga.

„Sellist asja pole minu karjääri vältel juhtunud,“ säras Bernardo, kes oli koos partneriga võitnud juulis peetud Brno ja Lausanne’i Challengeri. „Pärnu esikoht on neist väärtuslikum, sest siinne tase oli kõrgem ja show parem. Publik andis meile palju energiat.“

Brasiillased Francisco Felipe Rodrigues — Roberto Pitta alistasid Pärnu Challengeri pronksimatšis täismaja 1500 pealtvaataja silme all Läti paari Janis Grinbergs — Austris Stals 2:0, loovutades neile geimides 13 ja 17 punkti.