Parima meesratturi tiitlile konkureeris ka Cofidise proff Rein Taaramäe Pekingis saavutatud 17. kohaga eraldistardis, kuid Tombakut eelistati eelkõige tänu stabiilsele hooajale ning EuroTour edetabelis hooaja kokkuvõttes kõrgel 11. kohal lõpetanud tulemusega.

Mitsubishi Jartazi proff Tombak võitis märtsikuus kõrgetasemelise Prantsusmaa karikaetapi ning saavutas Euroopas tugevatel võidusõitudel mitmel korral poodiumikohti. 32-aastane Tombak valiti Eesti parimaks ratturiks esmakordselt.

Naistest oli ülekaalukas võitja Itaalia profiklubis Gauss RDZ Ormu klubis leiba teeniv Grete Treier, kelle selle hooaja parim tulemus tuli maailma tippudega võisteldes Saksamaa velotuurilt, kus võitis etapi ning lõpetas kokkuvõttes tuuri kolmanda kohaga.

Detsembris 31-aastaseks saav Treier valiti aasta parimaks naisratturiks juba neljandat aastat järjest.

Alla 23-aastaste vanuseklassis valiti parimaks CFC Spordiklubi rattur Gert Jõeäär, kes EM-il saavutas eraldistardiga sõidus kõrge kaheksanda koha.

Meesjuunioritest on aasta parim Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi esindaja Gabriel Leppik ning naisjuunioritest Liisi Rist Kalevi Jalgrattakoolist. Parimaks noormeheks tituleeriti Timmo Jeret Pärnu Kalevist ning parim neiu on Daisi Rist CFC Spordiklubist.

Parimaks klubiks tunnistati CFC Spordiklubi, kus töötavad ka selle aasta parimad treenerid Andre Aduson ja Kaido Laas, kelle hoolealused võitsid Eesti meistrivõistlustelt kokku erakordsed 26 kuldmedalit.

Tombak tänas Eesti Jalgratturite Liitu parima jalgratturi tiitli pälvimise eest ning lootis, et sel aastal esmakordselt võidetud au ei jää talle viimaseks.

“Mul on olnud paremaid hooaegu kui tänavune, kuid konkurents on maailma tipprattaspordis läinud üha tihedamaks ning võita on järjest raskem. Soovin kindlasti tänada oma esimesi treenereid Mallor Türnat ja Margus Ääremaad, tänu kellele ma rattaspordi juurde tee leidsin ning täna Eesti parima jalgratturi tiitli ka võitsin,” ütles Tombak.