Riigi meistrivõistlusi juhtiv Panathinaikos otsustas edasipääsu juba avageimis, mis võideti 25:21, teatab Eesti Võrkpalliliit. “Pärast esimest geimi ei võtnud Panathinaikos mängu enam nii tõsiselt, kuid võita tahtsid nad ikka. Neljanda geimi keskel vahetasid vastased mitu põhimeest välja ja andsid koos sellega käest ka kindla eduseisu ning meil ei tekkinud võidu vormistamisega raskusi.”

Pajusalu hinnangul sepistanuks Knack Soome koondise peatreeneri Mauro Berruto juhendatava Panathinaikose väljalülitamisega suure üllatuse. “Kui neil oli servi käes, ründasid nad pea eksimatult. Lõuna-Ameerikast pärit leegionärid olid uskumatult võimsad,” ütles Pajusalu.

Kogu kohtumise kaasa teinud ja 15 punkti toonud eestlasest temporündaja jäi oma mänguga väga rahule. “Kindlasti minu hooaja parim esitus,” kinnitas Pajusalu. “Rünnak ja serv olid väga head, blokki võinuks rohkem saada, kuid mitmel korral sain vastaste rünnakule näpud vahele ning pall toodi kaitsest üles.”

Panathinaikose järgmiseks vastaseks on Itaalia klubi — Piacenza Copra või Cuneo Bre Banca. “Tekkiva paari parim võidab ka Meistrite liiga,” uskus Pajusalu.

Panathinaikose kõrval selgus eile veel üks järgmisse ringi jõudja — tiitlikaitsja VfB Friedrichshafen kaotas küll Moskvas sealsele Dinamole 1:3, kuid avamängus saadud 3:0 võit kindlustas edasipääsu.