Pajusalu polnud kursis, mille põhjal valik tehti, kuid arvas, et aluseks oli liiga statistika ja edukaimaks ründajaks sai kõrgeima protsendiga palli maha löönud mängija, teatab Võrkpalliliit. Kõik laureaadid on esmaspäeval oodatud pidulikule vastuvõtule, kus auhinnad üle antakse.

„Rünnak on mul alati hea olnud,“ lausus eelmisel hooajal samas arvestuses kolme parema sekka mahtunud Pajusalu. „Tegu on meeldiva tunnustusega, kuid peaeesmärk on tulla klubiga riigi meistriks.“

Samas pidas ainsa Knacki pallurina väljavalitute sekka pääsenud Pajusalu selektsiooni pisut kummaliseks. „Näiteks kõik meie klubi servi vastuvõtjad on Ward Coucke’ist paremad,“ märkis Pärnust pärit 27-aastane sportlane.

Eile hilisõhtul Belgia meistrivõistluste esimeses finaalkohtumises kodus Maaseiki Nolikole 0:3 alla jäänud Knacki kaotuse peapõhjuseks pidas Pajusalu nigelat servi. „Treeningutel oleme pallingule palju tähelepanu pööranud, kuid viimastes mängudes pole töö vilja kandnud. Teeme palju vigu ega löö ässasid,“ analüüsis Pajusalu.

Knack kaotas avageimi 27:29 ja teise 22:25. Kolmandas geimis juhtisid võõrustajad 16:10, kuid oskasid sellegipoolest edu Nolikole loovutada ja 23:25 alla jääda. „Tundus, et mäng hakkab laabuma, kuid andsime ühe asetusega palju punkte ära,“ selgitas Pajusalu. „Meid vedas alt rünnak. Ma pole statistikat näinud, kuid tundus, et vaid minu protsent oli korralik. Sidemängija võinuks mulle rohkemgi palle tõsta.“

Pajusalu vaist ei petnud — ta lõi kümnest pallist maha üheksa ja tõi kokku 11 punkti. Paremuselt järgmine ründaja oli 50 protsendiga sakslasest tempomees Norbert Walter. Näiteks Knacki liider, mehhiklasest diagonaalründaja Ivan Contreras tegi punktiks vähem kui kolmandik tõstetest (32-st 10).

Kolme võiduni peetava seeria järgmine kohtumine peetakse laupäeval Maaseikis. „Nolikol on meie saalis kergem mängida, sest hall on niivõrd hubane, et harjumine ei võta palju aega. Meil on Noliko saalis oluliselt raskem oma mängu leida,“ ütles Pajusalu.