Padar ei pääsenud ka lohutusringi, kuna ukrainlane jäi järgmises ringis omakorda alla itaallasele Paolo Bianchessile, kirjutab Eesti Päevaleht.

Judokoondise peatreeneri Aavo Põhjala sõnul sai Padarile saatuslikuks enne võistluspäeva tehtud jooksutuur. “Ta käis laupäeval jooksmas ning tundis pärast seda, et säärelihas on valus. Vaatasime, kreemitasime, kuid valu üle ei läinud,” selgitas treener hoolealuse säratut esitust. “Ega ta ei maadelnudki eriti, liipas seal ja vedas jalga järele.”

EM-i eel oli Padari vormikõver Põhjala sõnul tippu tõusnud. “Tundus, et vorm on väga hea, lootsime, et on suuteline vähemalt medali peale võistlema. Paraku tuli see trauma.”

Padar ise eile telefonitoru ei võtnudki — treeneri sõnul oli judomehe meel ebaõnnestumisest mõru ning ta soovis asju pisut seedida.

Ka Aleksei Budõlini (kuni 81 kg) jaoks ei lõppenud EM just kõige paremini. Avaringis türklase Halil Ibrahim Ozerleri alistanud Budõlin kaotas teises ringis hollandlasest eksmaailmameistrile Guillaume Elmontile ning jätkas lohutusringis. Alistanud Jonas Sandströmi (Rootsi) ja venelase Alibek Basˇkajevi, jäi Budõlinil pronksimatsˇist puudu vaid veel üks võit, kuid siis vandus ta alla Valgevene judokale Mikalai Barkouskile ning jäi kokkuvõttes jagama seitsmendat kohta. Olümpiamängudele pääsemiseks oleks Budõlin pidanud tulema vähemalt viiendaks.

“Aleksei vorm oli selline, nagu oli. Selle pealt ei õnnestunud olümpiapääset saada,” hindas Põhjala, kelle sõnul pole Budõlinil enam reaalset šanssi olümpiapiletit püüda. “Wild card’e küll jagatakse, aga neid saavad tavaliselt riigid, kust olümpiakohta pole saadud. Meil on see asjatu lootus.”